У новій версії Tableau 2023.2, вже доступній для користувачів, додалося безліч нових можливостей для підвищення продуктивності, ефективності та безпеки аналітичної платформи. Нижче розглянемо основні особливості цього оновлення.

Багаторядні обчислення в Tableau Prep

За допомогою Tableau Prep тепер можна легко виконувати багаторядні обчислення, які дозволяють проводити розрахунки в таблицях під час підготовки даних. За допомогою декількох клацань миші ви можете виконувати обчислення, такі як різниця, відсоткова різниця та рухомі обчислення без необхідності складних обчислень або кодування. Крім того, у редакторі виразів у Tableau Prep тепер можна писати обчислення типу LOOKUP.

Tableau Multi-row calculations

Лінійні візерунки

Лінійні візерунки забезпечують більшу гнучкість при створенні візуалізації. Ви можете вибирати між суцільними, пунктирними або пунктирно-точковими лінійними мітками, щоб виділити сфери інтересу на ваших візуалізаціях. Лінійні візерунки допомагають порівнювати фактичні та модельовані значення або виділяти лінії у динамічних чи перевантажених візуалізаціях.

Tableau Line Patterns Stylings

Контроль адміністратора над персональними токенами доступу

Адміністратори сайтів отримали можливість розширеного контролю за персональними токенами доступу (PAT) у Tableau Cloud відповідно до вимог безпеки організації. Адміністратори сайтів тепер можуть керувати тим, хто може створювати PAT, та встановлювати термін їхньої дії – від 1 до 365 днів. Крім того, для сайтів Tableau Cloud, створених після версії 2023.2, PAT за замовчуванням відключено, а термін їхньої дії за замовчуванням скорочено до 180 днів.

Tableau Personal Access Tokens

Alt-текст Viz з можливістю редагування

Тепер автори контенту можуть редагувати текст, що автоматично генерується alt. Це можна зробити через панель Data Guide або вибравши пункт Accessibility у меню Worksheet. Ця функція дозволяє авторам додавати до 2500 символів тексту alt, що містить докладний опис змісту візуалізації.

Tableau Viz Alt Text

Конектор Salesforce Data Cloud

Аналіз даних з Data Cloud за допомогою Tableau став зручнішим завдяки новому, вдосконаленому конектору Salesforce Data Cloud. Конектор не потребує встановлення та працює без драйверів. Він також підтримує Data Spaces, що означає можливість створення візуалізацій, специфічних для Data Space.

Data Spaces – це логічні розділи, що використовуються для організації метаданих, даних та процесів для відповідних зацікавлених сторін у Data Cloud. Крім того, конектор Data Cloud відображає мітку об’єкта замість імені API об’єкта в інтерфейсі підключення Tableau. Це створює зручніші умови при виборі таблиць для побудови джерел даних. Конектор також підтримує 11 додаткових функцій, у тому числі функції роботи з часом, що дозволяє покращити процеси створення контенту та аналізу даних.

Tableau Data Cloud Connector

Відстеження статусу виявлених помилок (Known Issues) стало ще простіше

Тепер усі оновлення можна зручно знайти на сторінці “Known Issues” – централізованому місці, де можна відслідковувати статус – чи працює рішення відповідно до очікувань, чи знаходиться воно на розгляді, у процесі, заплановано чи розгорнуто.

На сторінці “Known Issues” є можливість відфільтрувати інформацію, яка стосується Tableau – включаючи Tableau APIs and Extensions, Tableau Bridge, Tableau Cloud, Tableau Desktop, Tableau Mobile, Tableau Prep Builder і Tableau Server. Ви можете увійти в систему та підписатися на конкретні Known Issues, а також отримувати автоматичні оновлення стану електронною поштою. Дізнайтеся більше про Known Issues.

Крім того, у матеріалах Tableau Help з’явилася документація “Release Notes”, що раніше називалася “What’s New” і включає документацію по нових функціях та оновленнях існуючих. Інформація про випуск знаходиться на сторінці Tableau Help і може бути знайдена по версіях фільтрації, а також продуктах, включаючи Tableau Cloud, Tableau Server, Tableau Desktop і Tableau Prep.

Known Issues page for Tableau

Джерело: Tableau 

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь на електронну адресу sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.