Компанія Microsoft планує запустити свій набір програм, включаючи Microsoft Teams, Word, Excel та інші, на гарнітурі Apple, в той же час, коли Vision Pro з’явиться у продажу в магазинах США.

Користувачі цих гарнітур також зможуть скористатися штучним інтелектом Copilot для створення чернеток, складання резюме, організації зустрічей або створення презентацій PowerPoint за допомогою голосового управління.

Програми Microsoft 365 будуть доступні на Apple Vision Pro з 2 лютого

У Vision Pro, Word включає режим фокусування, аналогічний режиму читання в стандартних настільних версіях, а також має інтерфейс стрічки, який забезпечує зручніше управління за допомогою жестів. А при використанні Excel користувачі зможуть створювати діаграми та таблиці, проводити аналіз даних і скористатися більшістю функцій, доступних у звичайній версії програми.

Програми Microsoft 365 будуть доступні на Apple Vision Pro з 2 лютого

Незважаючи на те, що Microsoft нещодавно представила платформу Mesh для Microsoft Teams, яка дозволяє проводити зустрічі у 3D та віртуальній реальності (VR), в даний час вона не буде інтегрована з Apple Vision Pro під час його запуску.

Аналогічно Zoom на Apple Vision Pro, Microsoft Teams буде підтримувати функцію «персони» Apple, яка є цифровим аватаром, створеним на основі сканування обличчя, і буде доступна під час відеодзвінків. Крім того, Microsoft додала емодзи і спростила процес переміщення зустрічі в Teams з комп’ютера або мобільного пристрою Apple Vision Pro і назад на інші пристрої.

Програми Microsoft 365 будуть доступні на Apple Vision Pro з 2 лютого

Незважаючи на підтримку гарнітури Apple Vision Pro з боку Microsoft, Disney та інших компаній на момент її запуску, є помітні винятки. Netflix і YouTube поки що не надають окремі програми для цієї гарнітури, тому користувачі повинні будуть транслювати відео через браузер Safari. Як стверджував Марк Гурман з Bloomberg раніше, майже 99% додатків для гарнітури є немодифікованими версіями для iPad.

Джерело: Microsoft

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь за електронною адресою sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.