Крихітне ядро ​​Linux, приховане в Windows, розрослося і нині стало стабільною частиною операційної системи завдяки інтеграції з Microsoft Store. Таким чином користувачі зможуть отримувати оновлення швидше, ніж раніше.

Microsoft випустила підсистему Windows для Linux (WSL) у 2018 році та дозволила запускати файлову систему Linux, а також програми командного рядка Linux і додатки графічного інтерфейсу користувача безпосередньо в Windows, поряд з традиційними класичними застосунками та програмами Windows.

Нині версія WSL у Microsoft Store скасовує мітку “Preview” і стає загальнодоступною. Користувачі Windows 10 і Windows 11 матимуть доступ до останнього випуску WSL у магазині, який тепер є версією програмного забезпечення за замовчуванням. Таким чином, WSL перестане бути додатковим компонентом Windows, і Microsoft зможе надавати оновлення та обслуговування швидше та ефективніше, не чекаючи на оновлення ОС Windows.

Підсистема Windows для Linux відтепер доступна для всіх користувачів у Microsoft Store

Завдяки останньому випуску WSL користувачі Windows можуть обрати свій улюблений дистрибутив Linux для встановлення з Microsoft Store для запуску інструментів командного рядка, таких як grep, sed, awk або інших бінарних файлів ELF-64 (Linux). Вони також можуть виконувати сценарії Bash тощо.

Остання розробка проєкту, WSL 2, значно покращує продуктивність файлової системи, сумісність та інтеграцію завдяки можливості запускати ядра Linux у полегшеній віртуальній машині. Досвід користування однаковий для обох версій.

Підсистема Windows для Linux версії 1.0.0 містить сотні виправлень помилок і покращень. Загальнодоступна версія WSL у Microsoft Store надає таку саму підтримку програми графічного інтерфейсу Linux для Windows 10, що й для Windows 11. Однак наразі оновлення буде запропоновано лише для Windows 10 21H1 або пізнішої версії та Windows 11 21H2 або пізнішої версії.

Джерело: ITС.ua

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь за електронною адресою sales@softico.ua або по телефону +380 (44) 383 4410.