За останні шість років спостерігається швидке прискорення росту використання хмарних обчислень. Підприємства всіх розмірів і галузей в даний час звертаються до хмарної інфраструктури та використовують стратегії, орієнтовані на використання хмарних технологій. Оскільки ІТ-відділи все частіше переносять робочі навантаження в загальнодоступні хмари, в той час як вони одночасно перетворюють існуючі локальні віртуалізовані середовища для підтримки хмарних можливостей, оптимізація витрат в хмарі стала основним завданням для багатьох організацій.

У звіті RightScale 2019 State of the Cloud Report від Flexera користувачі, які були опитані про впровадження хмари, виділили два головних пріоритети, які взаємопов’язані: перенесення великих робочих навантажень в загальнодоступні хмари та оптимізацію хмарних витрат.

У міру росту використання хмари збільшується і обсяг витрат. Витрати на хмари швидко стають важливою новою статтею в ІТ-бюджетах, особливо серед великих компаній, які зазвичай виконують більше навантажень в хмарі. Понад 50 відсотків підприємств в 2019 році витратять на хмару близько 1,2 мільйона доларів.

Загальний річний дохід провідних постачальників загальнодоступних хмар Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure і Google Cloud Platform в минулому році перевищив 30 млрд доларів США.

Незважаючи на те, що управління хмарними витратами є основною метою користувачів хмарних обчислень в 2019 році, вони як і раніше недооцінюють кількість витрачених даремно коштів.

Одна з причин, по якій в загальнодоступній хмарі так багато відходів, полягає в складності формування хмарних цін та виставлення рахунків: хмарні провайдери пропонують сотні тисяч цінових пропозицій, а рахунки часто містять мільйони позицій. Додайте до цього постійну зміну цін і впровадження нових функцій, а також децентралізацію використання хмари, і стає очевидним, чому важко впоратися з витратами на хмарні обчислення.

Оптимізація хмарних витрат забезпечує миттєву економію

Підприємства практично у всіх галузях впроваджують хмари для трансформації своїх ІТ-організацій, що дозволяє їм прискорити інновації, розширити охоплення ринку і знизити витрати на ІТ.

Хмарна модель зі змінними витратами з щомісячними циклами виставлення рахунків дозволяє вам відразу ж економити, відключаючи ресурс або зменшуючи його. Але поточне управління хмарними витратами повинно бути більше, ніж разовий захід або раз в квартал. Компанії, які оволодіють безперервними автоматизованими процесами для моніторингу та оптимізації витрат на хмарні обчислення, заощадять найбільше часу.

Якщо Ви перебуваєте в пошуку надійного хмарного провайдера – звертайтеся до наших фахівців 0 800 75-01-34 або sales@softico.ua  та дізнайтеся більше про можливості та переваги компанії Telia, європейського оператора дата-центрів та лідера IT-аутсорсингу в Прибалтиці, який гарантує, що всі процеси виконуються на основі методики ITIL, а управління і обслуговування IT-сервісів відповідає сертифікату ISO20000.