За минулий рік у світі кібербезпеки і захисту даних відбулося кілька подій, які вплинуть на зусилля із захисту даних, додатків і систем.

Втрати даних, незважаючи на підвищення обізнаності

Рік почався відносно оптимістично: результати дослідження Acronis World Backup Day Survey, проведеного у 2019 році, показали, що все більше користувачів регулярно створюють резервні копії своїх даних, причому 93% користувачів і 97% підприємств повідомляють про гарні новини.

На жаль, те ж опитування показало, що майже третина підприємств (30%) повідомили про втрату даних, що викликала простої. 65% окремих користувачів заявили, що вони або їхні близькі втратили дані в минулому році.

Кіберзагрози, що постійно розвиваються

Постійний розвиток загроз спостерігався у першій половині року, коли штам вимагачів Vega (також відомий як Jamper, Ghost, Buhtrap), який атакував бухгалтерів із лютого по квітень 2019 року, отримав нове життя в червні – оновився і перезапустився як Buran.

У серпні з’явився новий штам вимагачів під назвою Hildacrypt, який не тільки шифрував файли, але і спеціально призначався для резервного копіювання та антивірусних рішень від таких постачальників, як Veeam, Symantec, Veritas, Carbonite, Sophos, MBAM, McAfee, ESET і Acronis. Хоча захист від шкідливих програм на основі AI, вбудований у Acronis Cyber ​​Backup і Acronis True Image, зупинив загрозу, тестування показало, що резервне копіювання з Veeam і Veritas також не минуло успішно.

Ріст сучасного кіберзахисту

З огляду на зростаючі загрози з боку таких шкідливих програм, як вимагачі і криптохакери, в 2019 році Acronis запропонував новий стандарт, так званий кіберзахист, який поєднує в собі надійні резервні копії з перевіреними можливостями кібербезпеки. З новими стратегіями та рішеннями, створеними для того, щоб люди і організації стали #CyberFit, новий підхід підготує користувачів до боротьби з майбутніми загрозами.

Заклик до дії отримав підтримку з боку професіоналів у галузі ІТ і безпеки, а також від аналітиків, які відстежують, в якому напрямку рухається галузь.

Це лідерство думки також було визнано в жовтні, коли компанія Acronis потрапила в Gartner 2019 Magic Quadrant за корпоративні рішення резервного копіювання та відновлення даних. Рішення компанії в галузі кібербезпеки також назвали Gartner Peer Insights, за пропозицію послуги з аварійного відновлення (DRaaS).

Спеціалісти з безпеки та ІТ використовують кіберзахист

Факт, що так багато професіоналів із галузі кібербезпеки і ІТ-фахівців підтримали ідею кібербезпеки, був підкріплений успіхом глобального кібер-саміту Acronis 2019 року, а також регіональних самітів Acronis #CyberFit в Абу-Дабі і Сінгапурі.

У 2019 відбувся перший саміт у Майамі, який став найбільшим заходом із кібербезпеки. MSP, реселлери, незалежні постачальники програмного забезпечення і корпоративні ІТ-фахівці зустрілися, щоб обговорити кращі практики і передові рішення для задоволення сучасних потреб у захисті.

Майбутнє

З огляду на швидкі зміни, які відбулися протягом 2019 року, очікування того, що принесе 2020 рік, хвилююче. Тим не менш, є кілька тенденцій, які можуть натякнути на майбутнє, тому скоро компанія поділиться своїми думками про те, що відбудеться найближчим часом.

Рішення від Acronis забезпечують повну безпеку, доступність, конфіденційність і аутентифікацію за допомогою інноваційних програмних продуктів для резервного копіювання, забезпечення схоронності інформації, аварійного відновлення, синхронізації корпоративних файлів і спільного використання файлів. Програмні рішення від Acronis працюють у різних середовищах як локально, так і в хмарі.

Джерело Acronis

З питань придбання рішень Acronis звертайтеся до наших спеціалістів +380 (44) 383 44 10 або sales@softico.ua