Microsoft планує завершити підтримку Windows 10 14 жовтня 2025 року і закликає користувачів переходити на Windows 11. Однак компанія зробила несподіваний крок, відкривши бета-програму для тестування нових функцій у Windows 10.

Нещодавно Windows 10 отримала функцію AI Copilot, раніше доступну лише у Windows 11, і, можливо, незабаром отримає інші нововведення.

“Щоб впровадити нові функції та покращити Windows 10 так, як це необхідно, нам потрібне місце для активної розробки функцій за допомогою Windows Insider”, — пояснює команда Microsoft Windows Insider у замітці блогу. “Тому сьогодні ми відкриваємо бета-канал для Windows Insider, які зараз використовують Windows 10”.

Microsoft не уточнила, які нові функції тестуватимуться у Windows 10, але учасники програми Windows Insider можуть приєднатися до бета-каналу для раннього доступу. При цьому дата завершення підтримки Windows 10 залишається незмінною 14 жовтня 2025 року.

Нагадаємо, що минулого року Microsoft оголосила про завершення роботи над основними оновленнями Windows 10. Однак пізніше компанія змінила підхід, додаючи нові функції до ОС. Microsoft пояснює цю зміну прагненням “забезпечити максимальну ефективність роботи на поточних ПК з Windows”.

Джерело: The Verge

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь на електронну адресу sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.