Microsoft представила Microsoft Viva – першу платформу для професійного розвитку і підтримки сприятливого емоційного стану співробітників, яка містить інструменти для забезпечення залучення та навчання, а також можливості для обміну знаннями в процесі роботи. Viva забезпечить абсолютно новий досвід завдяки інтеграції з інструментами покращення продуктивності та спільної роботи в Microsoft 365 і Microsoft Teams.

В умовах постійних змін в області організації праці зростає попит на рішення, що підтримують корпоративну культуру, а також дозволяють здійснювати зручний пошук по базі знань і навчання без відриву від роботи. Аналітики оцінюють обіг ринку платформ Employee Experience в $ 300 млрд на рік. На сьогоднішній день існує велика кількість розрізнених послуг та інструментів, проте їх потенціал недостатньо ефективно використовується співробітниками компаній, які в них інвестували.

«Ми взяли участь у найбільшому в світі експерименті з віддаленої роботи, який зробив величезний вплив на співробітників, – сказав Сатья Наделла, генеральний директор Microsoft. – Кожна організація потребуватиме єдиного підходу до взаємодії з персоналом, починаючи з прийому на роботу і закінчуючи їх безперервним навчанням і зростанням. Viva об’єднує все, що необхідно співробітнику для досягнення успіху, починаючи з першого дня роботи, в єдине рішення безпосередньо в Teams».

Microsoft Viva за допомогою Teams і Microsoft 365 об’єднує інструменти для створення ефективного робочого середовища за чотирма показниками: залученість, покращення емоційного стану, навчання та обмін знаннями.

Microsoft Viva складається з декількох модулів:

  • Viva Connections персоналізоване цифрове робоче місце, що дозволяє співробітникові здійснювати внутрішні комунікації та отримати доступ до ресурсів компанії, таких як збірник внутрішніх політик, новини і т.д., а також корпоративних співтовариств. Все це буде доступно в рамках додатку, що налаштовується в Microsoft Teams. Додаток Connections для ПК з’явиться для попереднього публічного тестування в першій половині 2021 року, а мобільний додаток – до кінця 2021 року.

Viva Connections, доступ к цифровому рабочему пространству

  • Viva Insights допоможе співробітникам грамотніше планувати свій час, розподіляючи його на періоди для роботи, що вимагає концентрації, навчання і перерв, що дозволить знизити ризик емоційного вигорання. Менеджери отримають рекомендації для створення здорової та успішної команди, а керівники – інструмент для побудови ефективних організаційних моделей і відстеження тенденцій. Це дозволить не тільки покращити згуртованість команд, а й, наприклад, ефективніше планувати офісні простори для гібридної роботи. Клієнти також зможуть використовувати дані сторонніх сервісів, таких як Zoom, Workday і SAP SuccessFactors.

Возможности Viva Insights

  • Viva Learning робить можливості навчання та професійного розвитку більш відкритими і доступними в процесі роботи. Вона об’єднує всі навчальні ресурси, доступні для компанії, в одному місці, включаючи контент від Microsoft Learn, курси від сторонніх провайдерів, включаючи Skillsoft, Coursera, Pluralsight і edX, а також власну бібліотеку контенту організації.

Новые знания с Microsoft Viva Topics

  • Viva Topics являє собою інструмент, який дає можливість зручно знаходити необхідну інформацію і зв’язатися з експертами у всій компанії. Рішення використовує алгоритми штучного інтелекту для автоматичної організації загальнокорпоративного контенту і експертизи за категоріями, таких як «проекти», «продукти», «процеси» і «клієнти». Viva Topics автоматично створює картки з темами, коли співробітники працюють в таких додатках, як М365 і Teams, в яких об’єднується інформація про документи, відео та пов’язана з темою експертів. Також передбачена можливість інтеграції інформації з різних сторонніх сервісів, таких як ServiceNow і Salesforce.

«Microsoft Viva – це революційна платформа для обміну досвідом між співробітниками, яка представляє собою нову категорію корпоративного програмного забезпечення, вона повністю орієнтована на повсякденні потреби співробітників, – розповів Джош Берсін, аналітик-дослідник, експерт в області технологій обміну досвідом між співробітниками. – Viva дозволить компаніям інтегрувати свої розрізнені робочі інструменти і впровадити їх безпосередньо в робочий процес».

Для забезпечення конфіденційності та безпеки Microsoft Viva використовує деідентіфікацію. Це означає, що особисті дані видно тільки співробітнику, а для менеджерів і керівників інформація генерується з узагальнених і знеособлених даних.

Джерело Microsoft 

З питань придбання рішень Microsoft звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua