Microsoft вирішила не обмежуватися додаванням повноцінного ядра Linux у Windows і випустила власний дистрибутив Linux – зустрічайте проект CBL-Mariner з відкритим вихідним кодом, який поширюється під ліцензією MIT і вже доступний усім бажаючим на GitHub.

У репозиторії CBL-Mariner на GitHub сказано, що це «внутрішній дистрибутив Linux для хмарної інфраструктури і периферійних продуктів та послуг Microsoft», який «був розроблений для забезпечення єдиної платформи для цих пристроїв і послуг» та «розвитку здатності Microsoft бути в курсі новин з оновлень Linux ».

Вперше про існування CBL-Mariner повідомив ZDNet в листопаді 2020 року, а раніше цього місяця розробник Microsoft Хуан Рей опублікував інструкцію з установки дистрибутива для всіх, хто має мінімальне уявлення про Linux. І ось зараз, схоже, Microsoft переходить до фактичного використання власного дистрибутива Linux для внутрішніх проєктів.

Що цікаво, Microsoft випустила власний дистрибутив Linux через місяць після анонсу Windows 11, яка вийде восени, і всього через тиждень після анонсу сервісу Microsoft 365 («хмарної» ОС з підписки для бізнесу).

Джерело 

З питань придбання рішень Microsoft звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua.