Компанія Microsoft у своєму звіті Azure DDoS Protection за друге півріччя 2021 року повідомила, що в листопаді успішно відобразила одну з найбільших DDoS-атак в історії, яку було здійснено на хмарну платформу Microsoft Azure. Піковий рівень трафіку досягав 3,47 терабіт на секунду, а швидкість передачі пакетів (packets per second, pps) склала 340 мільйонів пакетів на секунду. Розподілена атака виходила приблизно від 10 000 джерел з багатьох країн у всьому світі і тривала близько 15 хвилин.

ГРафик пик трафика одной из самых крупных DDoS-атак в истории, которая была совершена на облачную платформу Microsoft Azure достигал 3,47 терабит в секунду,

У грудні також успішно запобігли ще дві великі атаки, пропускний трафік яких перевищував 2,5 Тбіт/с. Одна з них – UDP-атака (атака з використанням протоколу UDP, User Datagram Protocol) зі швидкістю 3,25 Тбіт/с та чотирма піками, що тривала понад 15 хвилин. Інша атака з одним піком здійснювалася зі швидкістю 2,55 Тбіт/с і тривала трохи більше ніж п’ять хвилин.

ГРафик пики крупных атак, пропускной трафик которых превышал 2,5 Тбит/с.

У середньому у другому півріччі 2021 року Microsoft усувала 1955 атак на день, що на 40% більше, ніж у першій половині 2021 року. Максимальна кількість атак за день була зареєстрована 10 серпня 2021 року – 4 296. Загалом у другій половині 2021 року компанія запобігла 359 713 атакам на свою глобальну інфраструктуру, що на 43% більше, ніж у першому півріччі.

Длительность атак

У другій половині 2021 року частка атак, що тривали 30 хвилин або менше, знизилася з 74% до 57%, при цьому кількість атак, що тривали більше години, зросла більш ніж удвічі – з 13% до 27%. Ігрова індустрія залишається найбільш постраждалою галуззю, проте спостерігається збільшення кількості атак в організаціях та інших сфер, таких як фінансові установи, ЗМІ, інтернет-провайдери (ISP), рітейлери і т.д.

Векторы аттак

Цікаво також те, що у 2021 році не спостерігалося зростання кількості атак до кінця року у передсвятковий період, як це було у попередні роки. Найбільший обсяг атак у другому півріччі було зафіксовано у серпні. Це говорить про важливість забезпечення безпеки інфраструктури компанії протягом усього року.

Для того, щоб забезпечити захист клієнтів від подібних дій зловмисників, у хмарі Microsoft Azure є вбудована платформа захисту від DDoS-атак, яка може масштабуватися, щоб відображати навіть найбільші з них. За рахунок реалізації безперервного моніторингу трафік очищається на межі мережі Azure до того, як він може вплинути на доступність сервісів.

Джерело Microsoft 

З питань придбання рішень Microsoft звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua.