З квітня повідомлення від Microsoft про можливість оновлення до Windows 11 будуть показуватися на більшій кількості комп’ютерів з Windows 10 Pro і Pro Workstation, у тому числі і на тих, що знаходяться в корпоративному управлінні.

“Отримайте безкоштовне оновлення до останньої версії Windows 11. Ваш комп’ютер залишиться повністю доступним для використання під час завантаження оновлення у фоновому режимі (розмір завантаження близько 4 ГБ)”, – сказано в повідомленнях.

Повідомлення будуть з’являтися після входу в систему після перезавантаження, яке відбудеться після встановлення оновлень безпеки у квітні 2024 року. Користувачі можуть відразу ж оновитися до Windows 11 23H2 або залишатися на Windows 10 (також є можливість запланувати оновлення на пізніше).

“Якщо ваша компанія користується послугами Microsoft з управління оновленнями Windows, то скоро ви помітите новий інтерфейс користувача на своїх пристроях під керуванням Windows 10”, – заявили в компанії.

Пристрої, які адмініструються IT-відділами за допомогою інструментів, таких як Microsoft Intune, Configuration Manager, Windows Autopatch або інші інструменти керування від сторонніх розробників, не отримуватимуть повідомлень про оновлення.

Підтримка Windows 10 Pro завершиться 14 жовтня 2025 року. Остання версія Windows 10 – 22H2 – продовжуватиме отримувати щомісячні оновлення безпеки до цієї дати. Минулого тижня Microsoft оголосила, що автоматично встановлюватиме Windows 11 23H2 на системи, у яких добігає кінця термін обслуговування або вже закінчився.

Windows 11, версія 23H2 (також відома як Windows 11 2023 Update), була випущена 31 жовтня — через місяць після доступності для пристроїв, зареєстрованих у каналі Release Preview Insider.

Згідно з останніми даними від Statcounter, майже кожен п’ятий користувач операційних систем Microsoft перейшов на Windows 11. Частка цієї операційної системи досягла 18,1% через 16 місяців після її релізу.

Джерело: Bleeping Computer

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь за електронною адресою sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.