Microsoft виявила, що деякі функції безпеки Windows 11 можуть негативно впливати на продуктивність ігор. У зв’язку з цим компанія надає геймерам інструкції щодо відключення цих функцій на свій страх і ризик.

У документі підтримки Microsoft каже, що «тривале тестування та відгуки користувачів» виявили, що функції Memory Integrity та Virtual Machine Platform (VMP) можуть впливати на продуктивність системи в іграх.

«Геймери, яким важлива продуктивність, можуть відключити ці функції під час гри та знову включити їх після закінчення гри. Однак, якщо їх вимкнути, пристрій може бути вразливим для загроз».

Memory Integrity допомагає гарантувати надійність драйверів, що встановлюються в операційну систему, та захищає систему від атак з використанням шкідливого коду. Водночас VMP надає основні служби віртуальних машин. І Memory Integrity, і VMP тепер попередньо включені в нових системах з Windows 11, щоб забезпечувати найкращий захист від загроз безпеки. Але компанія визнає, що користувачі можуть налаштовувати свої системи відповідно до своїх конкретних потреб, навіть якщо це означає відключення функцій безпеки.

Повысить производительность игр в Windows 11 можно, отключив некоторые функции безопасности – Microsoft рассказала, как это сделать

Щоб вимкнути Memory Integrity, потрібно вибрати «Пуск», в пошуковому полі ввести Core Isolation і викликати програму безпеки Windows. Тут є перемикач цієї функції.

Повысить производительность игр в Windows 11 можно, отключив некоторые функции безопасности – Microsoft рассказала, как это сделать

Для відключення VMP потрібно вибрати «Пуск», ввести Windows Features та вибрати результат Turn Windows features on or off. Відкриється нове вікно Windows Features, де потрібно знайти пункт Virtual Machine Platform та зняти виділення. Після цього може знадобитися перезавантаження системи, щоб зміни набули чинності.

Microsoft і далі рекомендує використовувати ці функції активованими для забезпечення найкращого захисту.

Джерело: https://bit.ly/3fXqXoT

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь за електронною адресою sales@softico.ua або по телефону +380 (44) 383 4410.