Microsoft придбала компанію CloudKnox Security, одного з лідерів в області управління правами доступу до хмарної інфраструктури (Cloud Infrastructure Entitlement Management – CIEM). CloudKnox забезпечує повну прозорість в управлінні привілейованим доступом. Платформа допомагає організаціям правильно визначати обсяг дозволів, а також здійснює безперервну аналітику для запобігання порушень безпеки і забезпечення відповідності вимогам. Це підсилює комплексний підхід Microsoft до забезпечення безпеки хмарних середовищ.

У міру адаптації організацій до гібридної роботи в їх інфраструктурах з’являється все більше хмарних сервісів і взаємодіючих без участі людини сутностей, таких як віртуальні машини і контейнери. Зростає число сервісних облікових записів користувача, збільшується обсяг дозволів і прав доступу, відсутність контролю над якими потенційно може піддавати організації новим векторах атак і компрометації бізнес-систем. Традиційні рішення для управління привілейованим доступом і керування обліковими записами добре підходять для локальних інфраструктур, проте вони не здатні забезпечити необхідну видимість прав і дозволів в мультихмарних середовищах.

Придбання CloudKnox дозволяє клієнтам Microsoft Azure Active Directory отримати детальну видимість, безперервний моніторинг і автоматичне виправлення помилок доступу в гібридних і мультихмарних середовищах. За допомогою платформи Microsoft має намір надати своїм клієнтам уніфіковане управління привілейованим доступом та ідентифікацією в гібридних і хмарних середовищах, включаючи:

  • Автоматизоване та спрощене застосування політик доступу в рамках однієї інтегрованої мультихмарної платформи для всіх сервісних облікових записів.
  • Широкі можливості для виявлення аномалій за допомогою технологій машинного навчання.
  • Безшовну інтеграцію з іншими хмарними службами безпеки Microsoft, включаючи Microsoft 365 Defender, Azure Defender і Azure Sentinel.

Придбання CloudKnox, поряд з недавніми оголошеннями про придбання RiskIQ і ReFirm Labs, є черговим кроком Microsoft в області підвищення захисту гібридних і мультихмарних середовищ, щоб забезпечити клієнтам необхідний рівень безпеки відповідно до принципу Zero Trust («нульової довіри»).

Джерело Microsoft 

За додатковою інформацією та з питань придбання ліцензій Microsoft звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua.