20 жовтня корпорація Microsoft представила нові функції і поліпшення, які з’являться в оновленні Windows 10 October 2020 Update. Серед них нове меню Alt + Tab, спрощений дизайн меню «Пуск» та багато іншого.

Детальніше про оновлення Windows 10 October 2020 Update

Оновлення браузера Microsoft Edge

Тепер Microsoft Edge працює, як на ПК, так і на мобільних пристроях. Також розробники Microsoft додали функцію порівняння цін у браузері.

Нові ексклюзивні функції Windows 10 для Microsoft Edge:

  • Alt + Tab = швидкий спосіб доступу до додатку та веб-вкладок. За допомогою цього зручного поєднання клавіш можна не лише легко отримати доступ до додатків, відкритих на робочому столі, але і до відкритих вкладок у Microsoft Edge.
  • При наведенні курсора на значок веб-сайту, видно всі відткриті вкладки цього сайту.

Оновлення меню «Пуск» на панелі задач

  • Єдиний, частково прозорий фон для значків додатків. Для того, щоб змінити колір, спочатку необхідно вмикнути темнуу тему Windows, а потім перемикнути «Показувати акцентний колір на поверхностях» для «Пуск, Панель задач і Центр дій» у розділі «Налаштування» > «Персоналізація» > «Колір».
  • При переході в «Налаштування» > «Система» > «Дисплей», «Розширені налаштування дисплея», можна змінити частоту оновлення дисплея. Висока частота оновлення забезпечує понад плавний рух візуальних елементів.
  • Тепер пристрої 2-в-1 за замовчуванням переключаються на новий пристрій без спливаючого повідомлення з проханням перейти в режим планшета при від’єднанні клавіатури.

Оновлення для комерційних користувачі та закладів освіти

Крім більш зручної взаємодії, комерційні користувачі і клієнти з освітніх установ також отримують поліпшену безпеку та керування. Оновлення функцій включають більш детальний контроль у Mobile Device Management (MDM), посилений захист входу і безпеку на основі віртуалізації для Microsoft Edge і Office.

  • Завдяки посиленій безпеці входу, «Windows Hello» тепер пропонує додаткову підтримку безпеки на основі віртуалізації датчиків відбитків пальців і облич.
  • Application Guard в «Захиснику Windows» (WDAG) тепер допомагає захистити Microsoft 365, а також Microsoft Edge за допомогою унікальної стратегії апаратної ізоляції. WDAG захищає корпоративні дані, відкриваючи сайти і файли Office з ненадійних джерел у віртуалізувати контейнері.

  • ІТ-адміністратори можуть допомогти співробітникам, учням і викладачам персоналізувати свою нову вкладку за допомогою Microsoft 365. Тепер користувачі можуть швидше отримати доступ до своїх файлів і улюблених програм Microsoft 365, просто відкривши нову вкладку у своєму браузері.

Автоматичне поширення оновлень поки не почалося, але кожен охочий може спробувати встановити його через настройки. Досить перейти в центр оновлень Windows і натиснути кнопку «Перевірка наявності оновлень», після чого воно одразу ж з’явиться (але тільки для сумісних пристроїв, готових до оновлення). Microsoft поширює оновлення поетапно із суворим дотриманням черговості, щоб уникнути можливих проблем із сумісністю через велику кількість різних конфігурацій ПК.

Джерело Microsoft 

Якщо Ви хочете купити рішення Microsoft, звертайтеся до наших спеціалістів +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua