Microsoft вклала мільярди доларів у OpenAI. Однак зараз співробітникам корпорації тимчасово заборонили користуватися найвідомішим продуктом стартапу – ChatGPT.

З метою забезпечення безпеки та захисту даних певні засоби штучного інтелекту тепер недоступні для використання працівниками. – згідно з інформацією, поданою внутрішнім повідомленням корпорації Microsoft.

Представники Microsoft та OpenAI відповіли на запит про коментарі.

Так, Microsoft дійсно інвестувала в OpenAI, і хоча ChatGPT має вбудовані заходи безпеки для запобігання неналежному використанню, важливо відзначити, що сайт є зовнішнім сервісом. Це означає, що ми повинні бути обережними при його використанні через потенційні ризики конфіденційності та безпеки. Ця рекомендація поширюється на інші зовнішні служби штучного інтелекту, такі як Midjourney або Replika. – наголосили в Microsoft.

Спочатку компанія оголосила про заборону використання ChatGPT та програмного забезпечення для дизайну Canva, проте пізніше прибрала цей пункт із рекомендацій, де згадувалися ці продукти. Після першої публікації цієї історії Microsoft відновила доступ до ChatGPT.

У відповіді для CNBC Microsoft заявила, що тимчасове блокування ChatGPT було помилкою, яка виникла в результаті тестування систем для великих мовних моделей.

“Ми тестували системи контролю кінцевих точок для LLM і випадково включили їх для всіх співробітників”, – повідомив представник компанії. «Ми поновили роботу невдовзі після виявлення помилки. Як ми вже говорили раніше, ми закликаємо співробітників та клієнтів використовувати такі сервіси, як Bing Chat Enterprise та ChatGPT Enterprise, які мають вищий рівень захисту конфіденційності та безпеки».

Джерело: CNBC

У разі виникнення додаткових запитань, будь ласка, звертайтеся за електронною адресою sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.