У липні компанія Clipchamp, заснована в 2013 році в Австралії, повідомила про 17 млн. зареєстрованих користувачів з більш ніж 390 тисяч компаній; в число її партнерів входять Deloitte, Google і Dell.

Тепер Microsoft збирається додати Clipchamp в плани Microsoft 365 і, ймовірно, навіть в саму Windows.

«Як веб-додаток, який використовує всю міць вашого ПК, Clipchamp ідеально підходить для розширення хмарних робочих інструментів в Microsoft 365 для приватних осіб, сімей, шкіл і підприємств» Кріс Пратлі, віце-президент з корпоративних зв’язків медіагрупи Microsoft Office.

Пратлі також згадує, що «він чудово підходить для Microsoft Windows». Тобто, в майбутньому Microsoft може інтегрувати Clipchamp і в Windows. Зараз Clipchamp доступний на Windows як окремий додаток Microsoft Store, але нинішні інструменти редагування відео в ОС, м’яко кажучи, не вражають можливостями. Ситуація може покращитися з запуском Windows 11 і потенційною інтеграцією Clipchamp в майбутньому.

Незадовго до оголошення про покупку Clipchamp голова напрямку Windows Панос Панай тизерив новий додаток для роботи з фотографіями в Windows 11 з більш досконалими інструментами для редагування фотографій та відео. Поточний стандартний додаток для роботи з фотографіями в Windows 10 вміє редагувати відео, але пропонує примітивний набір інструментів і навіть близько не дотягує до можливостей редагування, доступних в Clipchamp.

Clipchamp поєднує комбінацію шаблонів і бібліотеку фільтрів, переходів, стандартних медіафайлів і стилів, дозволяючи створювати відео з підтримкою багатодоріжкового звуку і зручним редагуванням. Придбання Clipchamp, схоже, є частиною нової стратегії Microsoft з упором на творчість і орієнтованих на споживачів додатків.

Джерело 

З питань придбання рішень Microsoft звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua.