Microsoft розробляє нову функцію для браузера Edge, яка дасть користувачам можливість встановити обмеження обсягу оперативної пам’яті, використовуваної браузером. У тестових версіях браузера з’явився відповідний розділ налаштувань, у якому можна встановити цю межу за допомогою повзунка.

Нова функція переважно орієнтована на геймерів. У версіях Canary Edge є параметр, який дозволяє обмежити обсяг оперативної пам’яті під час запуску комп’ютерних ігор або протягом усього часу. Хоча повзунок надає вибір між 1 ГБ та 16 ГБ для систем із 16 ГБ оперативної пам’яті, Microsoft попереджає, що “установка низького ліміту може позначитися на швидкості роботи браузера”.

Поки невідомо, коли Microsoft впровадить цю функцію, оскільки вона перебуває на стадії тестування тільки у версіях Canary браузера Edge. Повзунок управління оперативною пам’яттю також доступний у розділі основних параметрів браузера, який включає режим енергоефективності для Edge. Кілька років тому Microsoft представила режими ефективності та продуктивності для Edge з метою покращення управління оперативною пам’яттю, процесором та батареєю браузера.

Джерело: The Verge

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь на електронну адресу sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.