Компанія Microsoft опублікувала результати дослідження Work Trend Index, яке присвячене вивченню тенденцій в області віддаленої роботи та навчання. Метою дослідження було виявлення позитивних і негативних аспектів віддаленої роботи для того, щоб передбачити майбутні зміни робочого середовища і прискорити розробку нових продуктів і функцій.

Згідно з даними лабораторії Human Factor Labs, віддалена робота значно складніша на емоційному рівні. Зокрема, показники, пов’язані зі стресом і перевтомою, при віддаленій роботі були набагато вищі, ніж при особистій взаємодії. Але в міру того, як люди повертаються до роботи після ослаблення самоізоляції, вони відчувають більший дискомфорт, ніж до переходу на віддалену роботу.

Друге дослідження показало, що маркери мозкових хвиль, пов’язані з перевтомою і стресом, сильніше зростають на відеонаради, ніж під час інших робіт, таких як написання електронних листів. Відчуття втоми виникає під впливом декількох факторів: необхідність постійно концентруватися на екрані, щоб витягти необхідну інформацію і залишатися залученим; зниження числа невербальних сигналів, які допомагають зрозуміти, чия черга говорити та ін.

Для вирішення цих проблем в Microsoft Teams стануть доступні дві нові функції:

Спільний режим (Together mode), який використовує технологію сегментації AI для цифрового розміщення учасників в загальному фоновому режимі.

Динамічний вигляд (Dynamic view), що дозволяє персоналізувати вигляд відповідно до ваших уподобань і потреб, наприклад, можливість показувати спільні дані та конкретних учасників, або мінімізувати показ загального контенту, щоб побачити більше користувачів.

Навіть після повернення до можливості працювати в офісі, кількість щоденних активних користувачів в Microsoft Teams збільшилася більш ніж на 100% в Сінгапурі, Південній Кореї, Новій Зеландії, і більш ніж на 50% в Китаї в період між початком березня і червнем. Майже через три місяці після початку пандемії люди як і раніше включають відео в два рази частіше, ніж до спалаху – в 46% випадків.

В галузі освіти в 70% випадків студенти і викладачі прагнуть відчувати себе більш пов’язаними між собою. При цьому частота використання електронної пошти залишалася стабільною, кількість повідомлень в чатах в тиждень збільшилася більш ніж на 200%.

Джерело Microsoft 

За додатковою інформацією та з питань придбання рішень Microsoft звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua.