Хакери зламали ForceNet, платформу електронних комунікацій, яку використовують австралійські військові, і спробували впровадити програму Ransomware, проте помічник міністра оборони Метт Тістлтуейт заявив, що жодних даних не було скомпрометовано.

В основному Ransomware атакують приватні компанії, але не варто забувати, що хакери часто атакують і державні установи та служби.

Хакери використовують Ransomware не тільки для здирництва у жертв грошей, але й для того, щоб вкрасти конфіденційні дані та завдати шкоди всій організації.

Співробітники оборонних відомств були проінформовані про витік даних і отримали рекомендації якнайшвидше змінити свої паролі. Водночас Австралійська телерадіомовна корпорація повідомила, що хакери могли викрасти приватну інформацію, таку як дати народження та дані про заклик солдатів на військову службу.

Атака на одну із установ Австралії відбулася на тлі кількох інших великих інцидентів у сфері безпеки, таких як витік даних в австралійському телекомунікаційному гіганті Optus та злом Medibank, одного з найбільших приватних постачальників послуг медичного страхування в Австралії.

Джерело: Bitdefender

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь за електронною адресою sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.