Нове оновлення безпеки Google, випущене цього тижня, більше не дозволить хакерам скористатися вразливістю найпопулярнішого у світі веб-браузера.

Незалежно від того, чи використовуєте ви Chrome на комп’ютері з Windows PC, Mac або Linux, нова версія гарантує захист від експлойтів, які використовують нову помилку безпеки в движку JavaScript та WebAssembly браузера, йдеться в повідомленні Google.

Вразливість V8 type-confusion, що відстежується як CVE-2024-5274, може бути використана для цілеспрямованих атак на непропатчені версії Chrome, що використовуються користувачами по всьому світу.

Інтернет-гігант не розкриває подробиці вразливості, щоб дати час на виправлення, але попереджає, що зловмисники вже почали її використовувати.

Зловмисники часто використовували вразливості нульового дня, як ця, щоб створювати ланцюжки атак, що запускають шкідливе програмне забезпечення, наприклад, шпигунські програми, які крадуть дані.

Bitdefender рекомендує відразу встановлювати останні оновлення безпеки від розробника програмного забезпечення або пристрою. Оновлення допомагають захиститися від хакерів, оскільки містять виправлення, що зменшують уразливість системи.

Щоб оновити браузер Chrome до останньої версії, зайдіть в “Параметри” -> “Про Chrome” і дозвольте програмі завантажити останню версію. Після цього перезапустіть Chrome, коли буде запропоновано.

На даний момент актуальна версія Chrome має бути 125.0.6422.112/.113 для Windows та Mac, 125.0.6422.112 для Linux. Версія для Android також оновлена до 125.0.6422.112/.113.

Джерело: Bitdefender

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь на електронну адресу sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.