Останнім часом все частіше з’являються нові модифікації вірусів шифрувальників. Остання така версія – CRYPTED000007 приходить, як і її аналоги, по email зі змістом, який орієнтований на конкретного одержувача.

Після того, як користувач запустив додаток – відкривається документ Word, з яким паралельно запускається процес шифрування файлів. На робочому столі користувача постійно висвічується повідомлення від системи керування обліковими записами Windows. Якщо дати програмі дозвіл на право вносити зміни – резервні копії файлів будуть видалені і відновити дані буде проблематично.

CRYPTED000007 відрізняється від своїх попередників тим, що запити не припиняються і змушують користувача дати їм права Однак, навіть якщо користувач заперечував усі запити – його дані все одно вже знаходяться в процесі шифрування.

Після того, як процес завершений – на робочому столі з’являється наступне зображення:

Методи захисту від вимагача CRYPTED000007:

  1. Не відкривати листи від невідомих адресатів
  2. Систематичний back-up важливих даних, до якого немає постійного доступу
  3. Ліцензійний антивірус
  4. Своєчасне оновлення ОС і програм перевірених розробників
  5. Не надавати доступ до особистих даних третім особам

Звичайно, ви не можете передбачити всі сценарії, за якими дані можуть бути вкрадені або зашифровані.

Тому, найкращим рішенням стане – резервне копіювання і, в разі необхідності, аварійне відновлення даних, яке може забезпечити Acronis Backup.

Рішення гарантує скорочення часу простою від втрати даних, дає можливість роздільного зберігання резервних копій та дозволяє використовувати резервне копіювання даних в хмару (Acronis Backup to Cloud).

З питань придбання та впровадження рішень Acronis, звертайтеся до наших фахівців 0 800 75-01-34 або sales@softico.ua