Після того, як в 2017 році корпорація Adobe оголосила про закінчення підтримки Flash, розробники браузерів, включаючи Google, Mozilla, Microsoft і Apple, почали будувати плани щодо того, як вони впораються з виходом платформи з експлуатації.

Apple, однак, була давно готова до цього моменту, так як перестала надавати підтримку Flash ще в 2010 році. Крім того, такі пристрої, як iPhone і iPad, ніколи не підтримували Flash, в той час як більш нові установки програмного забезпечення Adobe на комп’ютерах Apple, вимагали попереднього дозволу користувача для кожного веб-сайту, що намагається запустити плагін.

“Оскільки відкриті стандарти, такі як HTML5, WebGL і WebAssembly, виросли за останні кілька років, більшість з них зараз надають багато з можливостей і функцій, які були розроблені плагінами і стали життєздатною альтернативою для контенту в Інтернеті. З плином часу ми бачили, як допоміжні додатки розвивалися і ставали плагінами, а останнім часом багато з можливостей плагінів впроваджувалися в відкриті веб-стандарти. Сьогодні більшість постачальників браузерів інтегрують можливості, що надавалися раніше плагінами, безпосередньо в браузери і відмовляються від використання плагінів”, – коментували в Adobe ще в 2017 році.

Також очікується, що інші розробники браузерів повністю відмовляться від Adobe Flash ближче до запланованої дати завершення підтримки Flash в кінці 2020 року.

Джерело Softpedia

З питань придбання рішень Adobe звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua