У листопаді на конференції MAX корпорація Adobe планує представити додаток Illustrator для iPad і, за словами людей, які не уповноважені говорити про це публічно, в 2020 році його запустити.

Illustrator, на який дизайнери покладаються в області цифрового малювання і створення графіки, піде по стопах Photoshop, який повинен з’явитися на iPad вже в кінці цього року. Illustrator є одним з найпопулярніших додатків Adobe в своєму програмному пакеті Creative Cloud і буде відображати багато функцій настільної версії при роботі на iPad.

Нещодавно Adobe випустила безліч інших додатків для iPad, в тому числі Fresco і Premiere Rush, але вони не мають такої кількості функцій, як майбутні програми Photoshop та Illustrator. Нові додатки підкреслюють прагнення Apple позиціонувати iPad як заміну комп’ютера, а Adobe – надавати програмне забезпечення користувачам на будь-яких пристроях.

Adobe оновлює основні програми для мобільних пристроїв, щоб зберегти провідні позиції в області креативного програмного забезпечення на тлі ослабленого ентузіазму споживачів щодо ПК.

План Adobe розмістити iPad в центрі своєї кросплатформенної стратегії є ще одним сигналом того, що виробник програмного забезпечення і каліфорнійський апаратний гігант з Купертіно давно оминули колись спірні відносини. Незважаючи на те, що Apple була інвестором в Adobe, Стів Джобс у 2010 році розкритикував Adobe Flash Player за відео та ігри в Інтернеті, заявивши, що це пошкодило час автономної роботи пристрою, конфіденційність та безпеку.

В останні роки Adobe постійно брала участь в анонсах продуктів Apple і постійно використовувалася як приклад програмного забезпечення, що використовує переваги нових пристроїв Apple.

Джерело Bloomberg

Adobe змінює світ за допомогою цифрових технологій.

З питань придбання рішень Adobe звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua