У цій статті ви дізнаєтесь, як малому бізнесу забезпечити повний захист даних у разі змін у Big Tech (Велика п’ятірка).

Big Tech, що складається з Facebook, Microsoft, Google, Apple і Amazon, на даний момент у сукупності коштує майже 10 трильйонів доларів, що становить майже чверть від загальної ринкової вартості всього S&P 500, що дорівнює 41,8 трильйона доларів.

Ці п’ять компаній мають величезний вплив на всі сфери сучасного життя: соціальні мережі, роздрібна торгівля, хмарні обчислення та зберігання даних, онлайн-пошук, цифрова реклама, новини, мобільні програми та багато іншого.

Для невеликих компаній, які залежать від Big Tech у питаннях безпеки та хмарних послуг, нові правила вимагатимуть нового підходу до захисту їх конфіденційних даних. І хоча кардинальних змін не передбачається, власникам малого бізнесу слід замислитися над тим, як оптимально організувати захист даних, здатний реагувати на зміни.

Неважливо, розпадеться Big Tech чи ні, захист даних має бути головним пріоритетом будь-якого бізнесу.

Малий бізнес може постраждати від атаки з такою самою ймовірністю, як і великі підприємства, але наслідки для них можуть бути серйознішими. Витік даних, здирство – будь-який з цих інцидентів може повністю вивести малу компанію з бізнесу.

Проблеми безпеки компанії залежать від продуктів та послуг, які вона пропонує, але Алекс Балан, директор з досліджень безпеки компанії Bitdefender, вважає, що проблеми однакові незалежно від розміру компанії.

Балан каже: “З розпадом Big Tech або без нього, великі та малі компанії повинні вкладати кошти у підвищення інформаційної безпеки та захист особистих даних клієнтів. Кіберзагрози не зникнуть найближчим часом, вони вдосконалюються та адаптуються”.

Одним із найсерйозніших наслідків перестановки можливостей та концепцій ринку інформаційних технологій є переосмислення відповідальності. Замість того, щоб покладатися виключно на послуги, які надаються іншими, у простонароді консалтинг/аутсорсинг, відповідальність за безпеку даних клієнтів більше лягатиме на самі підприємства.

Ця зміна призведе невеликі компанії до того, щоб взяти на себе активнішу роль у захисті своїх даних, що є одночасно складним завданням, і потенційною можливістю для розвитку інноваційної складової в компанії.

На думку фахівців з інформаційної безпеки компанії Bitdefender це змусить компанії розробляти новий технологічний шлях.

Спеціалісти з інформаційної безпеки компанії Bitdefender впевнені, що «Сьогоднішні загрози інформаційній безпеці однакові як для великих, так і для малих компаній. Єдина різниця в тому, що великі компанії вже мають досвід і ресурси для управління ними, тоді як малі підприємства повинні розробляти нові підходи самостійно».

Джерело Bitdefender

З питань придбання продуктів Bitdefender звертайтесь до наших спеціалістів +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua