Штучний інтелект уже змінює нашу роботу: деякі професії зникають, інші покращуються. Які тренди ШІ можна використати у 2024 році, щоб зробити свою роботу ще простішою?

Штучний інтелект на робочому місці

ШІ швидко захоплює світ, і прогнози про те, як нові інструменти та алгоритми машинного навчання забирають робочі місця у людей стають реальністю.

Звіт McKinsey показує, що ШІ повністю замінить 2,4 мільйона робочих місць лише у США. Крім того, ще 12 мільйонів людей зіштовхнуться із «професійним зрушенням». Інакше кажучи, штучний інтелект замінить деякі робочі функції, дозволяючи співробітникам зосередити свої зусилля на тих завданнях, які залишаються поза можливостей роботів.

OpenAI та ChatGPT

Коли хтось говорить про ШІ, часто згадується «ChatGPT». Цей потужний чат-бот, створений OpenAI, є безкоштовним та корисним. Хоча він відносно новий, його можливості перевершують усе, що було раніше.

ChatGPT вже активно використовується на робочих місцях по всьому світу. Програмісти та розробники використовують його для написання коду, усунення несправностей та виявлення помилок. Навіть якщо ви знаєте тільки C++, ChatGPT допоможе вам з C#, Java, Python та іншими мовами!

Цей інструмент корисний не лише для кодерів. Копірайтери, маркетологи, бухгалтери та керівники фінтех-компаній теж знаходять йому застосування. Незалежно від професії можна почати використовувати ChatGPT миттєво. Він допоможе створити новий слоган для веб-сайту, організувати дані для проекту чи краще керувати робочими файлами та матеріалами.

DALL-E

Спочатку OpenAI дав можливість створювати тексти та генерувати ідеї, але тепер він вийшов на новий рівень, охопивши візуальний світ. Десять років тому ідея про те, що комп’ютерна програма конкуруватиме з художниками та графічними дизайнерами, здавалася б божевільною.

2024 року це реальність. Як і ChatGPT, можна спробувати DALL-E безкоштовно, хоча для необмеженої та швидкої генерації зображень знадобиться щомісячна передплата. Вже понад 70 000 компаній та брендів використовують DALL-E щодня.

Навіщо вони його використовують? Майже для всього, що можна уявити. Хоча деякі графічні дизайнери боялися втратити роботу, багато хто прийняв зміни та використовують DALL-E для створення унікальних зображень, заощаджуючи час та гроші.

Можна миттєво створити графіку для зустрічі директорів, завантажити своє зображення та додати ефекти, покращити деталі чи створити новий логотип, стиль веб-сайту чи концепт-арт для магазину.

Носімі технології

ChatGPT та DALL-E – це хороші програми, але їх можна використовувати лише на комп’ютері чи телефоні. А якщо об’єднати їх із пристроями, які можна носити, це відкриває нові можливості.

Наприклад, на заводах та складах використовують розумні браслети з GPS та датчиками. Ці браслети збирають інформацію про роботу співробітників, щоб покращити процеси та зрозуміти, коли потрібен відпочинок.

Ще один приклад – розумні окуляри, такі як Microsoft HoloLens та Apple Vision Pro. Працівники можуть бачити екрани та інструкції прямо перед очима, продовжуючи працювати руками. Ці окуляри допомагають новим співробітникам навчатися прямо на робочому місці, показуючи відео та дозволяючи відразу ж застосовувати нові знання.

ШІ та IceWarp

Компанія IceWarp стежить за трендами в ШІ, у зв’язку з цим була додана можливість використовувати ChatGPT прямо в інтерфейсі IceWarp, надаючи користувачам усі можливі переваги та програми. Дізнайтесь детальніше в огляді.

Дозвольте ШІ покращити роботу вже зараз, спробувавши IceWarp БЕЗКОШТОВНО!

Джерело: IceWarp 

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь на електронну адресу sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.