Корпорація Microsoft оголосила, що в Excel будуть доступні нові типи даних, які користувачі зможуть створити на основі власної інформації. Наприклад, в програму можна буде імпортувати структурований масив і класифікувати його тип як «клієнт». Для цього дані потрібно буде опублікувати в Power BI або використовувати надбудову Power Query.

До сьогодні в одну клітинку можна було ввести тільки формулу або конкретне значення. Тепер в одній клітці міститься набагато більший обсяг інформації, з’єднаний із різними джерелами, який буде змінюватися в реальному часі. Для того щоб працювати з цими даними, не потрібно постійно повертатися до джерела. Наприклад, можна імпортувати дані про Сіетл і використовувати формулу, що містить інформацію про населення міста. Якщо воно зміниться, значення в клітинці теж зміниться. Таким чином, користувач бачить не просто цифру, а знає, звідки вона з’явилася.

Крім гнучкості, типи даних також підвищують упевненість у перегляді. Уникайте ризику помилок копіювання і вставки. Якщо тип даних оновлюється, результати формули також оновляться. І замість того, щоб просто бачити статичне число 729601, ви також можете бачити формулу і тепер точно знаєте, звідки взялося це число.

Крім того, Microsoft розширює співпрацю з Wolfram Alpha, щоб користувачі отримали доступ до передперегляду сотень нових типів зовнішніх даних. А нові інтелектуальні шаблони дозволять швидко почати роботу з такими типами даних. Завдяки цьому користувачі зможуть збагатити свою аналітику корисною інформацією, наприклад, з хімії, поштових індексів, харчування, історичних подій і навіть генетики.

Детальніше про всі оновлення можна прочитати в англомовному блозі Microsoft 365.

Джерело Microsoft 

Якщо Ви хочете купити рішення Microsoft, звертайтеся до наших спеціалістів +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua.