Компанія Gartner® випустила результати свого звіту Magic Quadrant™2024 про платформи для аналітики та бізнес-аналітики. Компанія Tableau посіла перше місце в цій категорії вже вдванадцяте поспіль.

Як Tableau робить дані доступними для всіх

Існує три основні хвилі в історії даних та аналітики. В даний час ми знаходимося на третій хвилі, яку називають консьюмеризацією. У цій хвилі штучний інтелект змінює способи використання даних та аналітики. Більшість людей, включаючи нефахівців, прагнуть отримувати дані в різних форматах, наприклад, на своїх телефонах, з різних джерел та в реальному часі. Вони також потребують ШІ для взаємодії з даними більш ефективно, ніж раніше.

У 81% компаній зросла потреба впровадження ШІ у бізнес-процеси. Однак виникає серйозна проблема: 59% керівників не розробили єдиної стратегії роботи з даними. Успіх у сфері ШІ залежить від того, наскільки ефективно реалізована стратегія даних та наскільки сильно вкорінена культура роботи з даними у компанії. Оснащення команд інструментами, які роблять аналіз даних доступним для фахівців різних галузей та рівнів підготовки, є важливою частиною успішної культури даних. Tableau зменшує бар’єри для застосування аналітики, пропонуючи нові продукти на базі платформи Einstein 1.

  • Tableau Pulse перетворює досвід роботи з даними для клієнтів Tableau Cloud, пропонуючи персональні та контекстні дані з елементами штучного інтелекту, доступними в будь-якому місці. Замість витрачати час на налаштування візуалізацій та зв’язування даних, ви отримуєте коротку інформацію безпосередньо в процесі роботи. Ви можете відстежувати ключові показники та вивчати деталі, які є важливими саме для вас. Це легко інтегрується до Tableau Mobile, роблячи Pulse доступним штучним інтелектом.
  • Einstein Copilot для Tableau (ECT) — інтуїтивно зрозумілий розмовний помічник на базі штучного інтелекту, який допомагає кожному стати експертом у галузі даних. Цей інструмент використовує ШІ для оптимізації процесу підготовки та візуалізації даних, прискорюючи отримання інформації. Він підходить як досвідченим аналітикам, так і новачкам, які тільки починають свій шлях в аналітиці. Einstein Copilot для Tableau надає покрокові інструкції, допомагаючи новим користувачам Tableau швидко опанувати аналіз даних.
  • Tableau Desktop Public Edition дозволяє безкоштовно зберігати файли локально. З його допомогою легко створювати та налаштовувати візуалізації через перетягування елементів та динамічні попередні перегляди. Ви можете візуалізувати як публічні, так і приватні дані, зберігаючи візуалізації безпечно на своєму пристрої будь-де, навіть без інтернет-з’єднання. Після завершення роботи з візуалізацією ви можете поділитись своїми досягненнями з DataFam, опублікувавши їх у своєму профілі на Tableau Public.

Хоча Tableau досягла значного прогресу, мало людей досі повністю використовують дані. Понад мільярд працівників у галузі знань по всьому світу не мають доступу до даних для прийняття ефективних рішень.

Майбутнє даних та аналітики визначатиметься автоматизацією, персоналізацією та контекстним розумінням у процесі роботи. Tableau почала свій шлях, щоб зробити дані доступнішими для всіх. Зараз Tableau прагне очолити наступний етап розвитку ШІ та аналітики, роблячи інформацію доступною кожному.

Джерело: Tableau 

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь за електронною адресою sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.