Великі новини! В останніх оновленнях Collaborative Designer SOLIDWORKS R2024x GA (general availability) з’явилася можливість задавати логіку при збереженні конфігурацій в платформу 3DEXPERIENCE. При оновленні моделі, що містить кілька конфігурацій з одним і тим же номером деталі, SOLIDWORKS оновлює лише одну конфігурацію до фізичного виробу. Докладніше про це читайте у статті нижче, а також дізнайтесь про останні вдосконалення.

  1. Новий менеджер конфігурацій – пошук конфігурацій став зручнішим.

За допомогою нового редактора правил інтеграції 3DEXPERIENCE можна визначити логіку збереження конфігурацій деталей та складання у вигляді фізичних виробів або уявлень у платформі 3DEXPERIENCE. Уявлення будуть пов’язані з фізичними виробами на платформі 3DEXPERIENCE, і вони не будуть зберігатися окремо, що зменшить безлад та дозволить швидше знаходити конфігурації.

При оновленні моделі, що містить кілька конфігурацій з одним і тим же номером деталі, SOLIDWORKS оновлює лише одну конфігурацію до рівня фізичного виробу. Інші зміни стають уявленнями.

SOLIDWORKS вибирає конфігурацію, яка використовуватиметься для фізичного виробу, використовуючи такі критерії:

  • Якщо існує конфігурація Default, вона стає фізичним виробом.
  • Якщо в конфігурації номера деталі використовується ім’я конфігурації, то ця конфігурація стає фізичним виробом.
  • Якщо конфігурації мають однаковий номер деталі, SOLIDWORKS вибирає конфігурацію на основі параметра Part number displayed when used in a bill of materials в менеджері властивостей конфігурації (Configuration Properties PropertyManager). Вибір здійснюється у такому порядку:
  1. Ім’я конфігурації
  2. Ім’я, вказане користувачем
  3. Назва документа.

Якщо конфігурація не відповідає зазначеним вище критеріям, фізичним продуктом стає перша конфігурація, створена на вкладці ConfigurationManager.

Якщо у вас є дуже специфічні сценарії використання або стандарти компанії, в яких системна логіка оновлення не дає бажаного результату, рекомендується використовувати новий редактор правил, в якому можна створити логіку оновлення користувача. На відміну від системної логіки оновлення, яка застосовується до деталей та складання, редактор правил інтеграції 3DEXPERIENCE дозволяє при необхідності визначити різну логіку оновлення для обох типів файлів.

ПРИМІТКА: Ця утиліта доступна лише у 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS та Collaborative Designer для SOLIDWORKS + SOLIDWORKS 2024 SP0.1 та новіших версіях.

2. Оновлення SOLIDWORKS Visualize – легке створення переконливих, реалістичних зображень за допомогою більш сучасних можливостей візуалізації.
Оновлені можливості візуалізації в SOLIDWORKS Visualize дають більш швидкі та гнучкі можливості. Насамперед, підвищиться продуктивність та з’явиться можливість створювати більш реалістичні зображення, граючи з текстурами та яскравістю. Удосконалення включають візуалізацію на основі фізики Dassault Systèmes (DSPBR), новий маніпулятор для більшої наочності та ефективності, майстер анімації сонячного світла, новий майстер виведення, а також інтерактивні можливості виведення відео.

За допомогою нового майстра виведення візуалізації можна спростити процес збереження та завдання параметрів для виведення візуалізації. Просто створіть нове налаштування та збережіть усі параметри для швидкого виведення у майбутньому, коли вони вам знадобляться. При виборі типу виводу майстер обмежує вибір лише тими параметрами, які необхідні даному виводу.

Крім того, за допомогою DSPBR можна відтворити реалістичний зовнішній вигляд металу, скла, пластику та інших матеріалів. Крім того, він забезпечує більш узгоджений зовнішній вигляд у додатках платформи 3DEXPERIENCE, таких як 3DPlay та xDesign, що дозволяє вам і вашим колегам отримати більш наочне уявлення про кінцевий продукт.

3. Новинка – доступ до закладок усередині SOLIDWORKS – не відволікайтеся від своїх проектів та легко додавайте закладки.
У цьому випуску також покращено зручність роботи із закладками. Тепер ви можете додати закладку із вкладки Lifecycle and Collaboration прямо з інтерфейсу SOLIDWORKS, тому вам не потрібно відкривати MySession. Клацнувши на закладці Add to Bookmark, можна вибрати опцію Add to Bookmark або Open Bookmark Editor.

4. Підтримка символів креслень у 3DPlay – більш наочне уявлення креслень.

Завдяки розширеній підтримці символів ви та користувачі, які не є фахівцями SOLIDWORKS, можете переглядати зварні шви, геометричні допуски (GTOL) та інші символи креслень у 3DPlay для отримання більш точного уявлення про креслення.

Ознайомтеся з вдосконаленнями, переглянувши відеоролик нижче.

Джерело: SOLIDWORKS

У разі виникнення додаткових запитань, будь ласка, звертайтесь за електронною адресою sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.