У динамічній області технологій автономних дронів, що швидко розвивається, компанія DBOX змінила уявлення про можливості і застосування дронів завдяки своєму рішенню “Drone in a Box”. Співзасновник і генеральний директор компанії доктор Лінас Гелажанкас зіграв важливу роль в успіху DBOX. “Ми розпочали з масштабних проектів фотограмметрії (вимірювання фізичних об’єктів за фотографіями), і швидко зрозуміли, що, хоча дрони літають автономно 90 відсотків часу, нам все одно потрібно вручну міняти батареї”.

Автономні дрони

Незважаючи на те, що дрони можуть літати автономно, заміна батарей вручну залишалася проблемою, яку DBOX прагнула вирішити. Їхня мета полягала в автоматизації операцій дронів для підвищення ефективності та розширення можливостей їх використання.

“DBOX змінює правила гри в автоматизації дронів”, – наголошує Гелажанкас. “Ми створили мережу DBOXів, розміщених на дахах будівель по всьому місту. Кожна з цих коробок може автоматично відправляти дрон на завдання. Більше того, всю мережу дронів можна контролювати з будь-якої точки світу через інтернет одним натисканням кнопки.”

DBOX створив мережу автономних станцій для дронів, які забезпечують їхню роботу без необхідності присутності людини. Ці станції захищають, заряджають і запускають дрони за будь-яких умов. В систему входять чотири основні нововведення: віддалене керування, захист від зовнішніх впливів, керування батареями всередині станції та автономний роботизований маніпулятор для заміни батарей.

DBOX схожий на гараж, який захищає дрон від несприятливих умов. Коробка також підтримує температуру, що дає змогу батареям працювати на максимальній потужності незалежно від погоди. Застосування включають інспекцію міської інфраструктури, екстрені служби, сільське господарство, 3D-моделювання та багато іншого.

Прискорення процесу розробки

Програмне забезпечення SOLIDWORKS® відіграло важливу роль на етапах проектування та створення прототипів проекту DBOX. “SOLIDWORKS був ключовим інструментом для нашого розвитку,” зазначив Гелажанкас. “Приєднавшись до програми 3DEXPERIENCE® Works Startup, ми отримали доступ до багатьох корисних інструментів, включаючи 3D-моделювання, розробку друкованих плат та симуляцію потоків.”

Інженери компанії також скористалися ресурсами 3DEXPERIENCE Works Centers of Excellence, що дозволило їм швидко перейти від початкових ескізів та 3D-моделей прототипу до готового продукту.

 

“Ці інструменти допомогли DBOX швидко перетворити концептуальні ескізи на повністю працюючі прототипи всього за три місяці,” зазначив Гелажанкас. “Завдяки плавній інтеграції процесів проектування за допомогою SOLIDWORKS, ми змогли ретельно покращити автономні системи DBOX та адаптувати дрони для спеціалізованих додатків.”

Продовжуючи розвивати автономні операції дронів, DBOX демонструє, як технології розробки продуктів можуть вирішувати реальні завдання.

Гелажанкас відмітив: “Без інструментів 3D-моделювання створення такої системи було б дуже важким. SOLIDWORKS дозволяє спростити процес. Ви можете перейти від ідеї до 2D-креслення, потім до 3D-моделювання, збирання, і коли все готове, одразу переходьте до виробництва.”

Щоб переглянути відео про DBOX, натисніть тут.

Джерело: SOLIDWORKS

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь на електронну адресу sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.