У 2016 році інженер-електрик Віджай К. Правін та його індійський стартап QARGOS® розпочали розробку екологічних двоколісних електричних транспортних засобів та електровелосипедів. У ході аналізу ринку компанія виявила значний дефіцит у логістичному секторі для перевезення вантажів вагою від 20 до 120 кг за допомогою двоколісних транспортних засобів. Це відкрило ринкову можливість із потенційним прибутком понад 5 мільярдів доларів США, який компанія прагнула реалізувати. Їхній перший інноваційний електричний вантажний транспорт був створений для покращення логістики в густонаселених районах та сприяння переходу до стійких транспортних рішень.

Рюкзаки та коробки небезпечні для здоров’я та безпеки водіїв двоколісних транспортних засобів. QARGOS F9 Cargo Scooter призначений для людей, які перевозять вантажі у рюкзаках чи задніх коробках на двоколісних мотоциклах, мопедах чи велосипедах. QARGOS розпочала розробку F9 у 2018 році. Компанія брала участь у програмі SOLIDWORKS® для стартапів та використовувала SOLIDWORKS 3D CAD для створення попередніх дизайнерських концепцій. Після демонстрації можливостей 3DEXPERIENCE® Works для моделювання та симуляції, QARGOS додала хмарні рішення у SOLIDWORKS у 2021 році.

Створення пікапа на двох колесах

Збереження центру тяжіння було серйозною проблемою при проектуванні QARGOS F9. Оскільки транспортний засіб має залишатися динамічно стійким без навантаження та з навантаженням до 275 фунтів, конструкція вимагала комплексного підходу до розробки. Як зазначає співзасновник компанії Алок Дас, цей процес був підкріплений великим моделюванням, ретельним тестуванням та постійною взаємодією з потенційними клієнтами.

«Додавання рішень 3DEXPERIENCE Works – зокрема, робочих процесів MODSIM – розширило наші можливості та підвищило ефективність розробки», – зазначив Дас. «Оскільки рішення 3DEXPERIENCE Works Simulation повністю інтегровані з SOLIDWORKS, перехід між проектуванням та моделюванням відбувається плавно, підтримуючи підхід, що базується на моделюванні, який допоміг нам покращити конструкцію з кожною ітерацією».

План компанії з розробки автомобіля без прототипування вимагав від інженерів QARGOS вивчення безлічі альтернативних варіантів дизайну на ранній стадії. Єдиний підхід із використанням SOLIDWORKS та 3DEXPERIENCE Works прискорив розробку. Легкий доступ до всіх інструментів та використання хмарних обчислень для складного моделювання спростили доступ та обмін даними для ключових співробітників QARGOS, незалежно від їхнього розташування.

Прискорений вихід на ринок з більш легким продуктом

QARGOS вирішує складні інженерні завдання без дорогих та довгих випробувань, використовуючи 3DEXPERIENCE Works Simulation для прогнозування роботи продуктів. “Ми провели безліч моделювань, які значно покращили характеристики у кількох областях, – зазначив Дас. Моделювання аеродинаміки, терморегулювання батареї та міцності шасі допомогло QARGOS швидше вивести F9 на ринок.”

Компанія також перевірила конструкцію з використанням іншого матеріалу для шасі, що зменшило його вагу на 30%. «Ми оптимізували повітряний потік навколо транспортного засобу, зменшили опір і покращили охолодження батареї, переконавшись, що рідинне охолодження ефективніше за повітряне», – пояснює Дас. «Ми також збільшили розмір вантажного відсіку, зробивши його майже досить великим для людини». Завдяки цим методам моделювання та інтегрованим процесам, Дас та його команда покращили передбачуваність характеристик продукту та заощадили гроші та час, скоротивши кількість фізичних прототипів та тестів.

Ефективне та безпечне управління даними

Крім переваг 3DEXPERIENCE Works Simulation, компанія QARGOS використала можливості керування даними для посилення контролю над змінами у процесі розробки. Також компанія застосувала візуалізацію моделі SOLIDWORKS для залучення клієнтів та тестування. “Ми поділилися моделлю нашого відсіку для зберігання з потенційними клієнтами. Це стало основою більш ніж 500 демонстрацій продукту і понад 30 000 миль дорожніх випробувань”, – пояснює Дас.

«Можливості управління даними 3DEXPERIENCE Works забезпечують чистоту та безпеку наших даних, а відгуки клієнтів не втрачаються та включаються до наших проектних ітерацій», – каже Дас. «Завдяки рішенням SOLIDWORKS та 3DEXPERIENCE Works ми не лише розробили інноваційний продукт, а й революціонізували логістичні операції, що забезпечить сталий розвиток бізнесу на довгі роки».

Джерело: SOLIDWORKS 

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь на електронну адресу sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.