Нещодавні збірки Windows 11 Insider зазнають підвищеного навантаження на процесор, і рішення поки що немає. Користувачі припускають, що причина Microsoft Cross Device Service — програмі для взаємодії смартфона і ПК. Microsoft вже більше тижня не випустила виправлення.

Вперше про це повідомили 5 червня 2024 на форумах Microsoft. Якщо вимкнути службу Microsoft Cross Device Service, проблема з навантаженням на процесор зникає. Однак для інсайдерів, які хочуть використовувати цю службу для обміну файлами, це не є рішенням. Інженер Microsoft Дженніфер Джі відповіла одному з користувачів: «Дякую за ваше терпіння, ми визначили причину і працюємо над її виправленням», але поки що оновлення немає.

Передбачається, що помилка пов’язана з новими функціями взаємодії пристроїв у Windows 11. Це дозволяє ПК легко синхронізуватися з телефоном для обміну файлами та інших завдань. Можливо, причиною є підтримка Phone Link, але старіші зміни у Cross Device Service також можуть бути винні.

Користувачі вчергове відзначають, що Microsoft, можливо, рухається «кудись не туди». Система використовує до 10% потужності процесора у простої, функція Recall викликає занепокоєння через безпеку. Microsoft вимушена частіше робити кроки назад з власними нововведеннями у Windows 11. Принаймні є надія, що новий «пожирач» ресурсів буде виправлений до релізу.

Джерело: Tom`s Hardware

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь на електронну адресу sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.