Багато користувачів Microsoft Excel, ймовірно, знайомі з функцією автоперетворення чисел у дати. З цією проблемою зіткнулися і вчені, які використовували для запису послідовностей ДНК і РНК позначення, дуже схожі на назви місяців. Наприклад, “MARCH1” можна скоротити як “Membrane Associated Ring-CH-Type Finger 1”.

Microsoft исправила автопреобразование Excel, которое заменяло научные данные на даты

У 2020 році ця проблема змусила вчених використовувати альтернативні позначення. Але для виправлення цієї помилки Microsoft знадобилося цілих 3 роки, і вони нарешті впоралися з цією проблемою в новій версії Excel для Windows і macOS.

Розробники надали користувачеві можливість налаштувати стандартну поведінку Excel і, за необхідності, відключити певні види автоматичного перетворення даних. Для цього потрібно перейти в розділ “Файл”, потім “Параметри”, вибрати “Дані” і перейти в “Автоматичне перетворення даних”, де можна вибрати, які перетворення потрібно відключити.

Microsoft исправила автопреобразование Excel, которое заменяло научные данные на даты

Microsoft також надає рекомендації щодо уникнення подібних ситуацій. Ви можете ввімкнути або вимкнути такі опції:

  1. Видаляти провідні нулі з числового тексту і перетворити його на число.
  2. Скорочувати числові дані до 15 цифр з точністю до одиниць і перетворити їх на числа, які можуть відображатися в науковій нотації, якщо це необхідно.
  3. Перетворити числові дані навколо літери “E” в число, яке відображається в науковій нотації.
  4. Перетворити безперервний рядок букв і цифр на дату.

Джерело: Microsoft 

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь за електронною адресою sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.