Десять років тому Microsoft планувала випустити операційну систему під назвою Midori. Ця нова ОС була здатна запускати програми Windows, не покладаючись на старий код, що зробило її надійною альтернативою Windows.

Проект, який тривав кілька років, був офіційно закритий Microsoft у 2015 році. Компанія вирішила інтегрувати отримані від Midori знання та рішення до інших програмних продуктів.

Незважаючи на відміну проекту Midori, Microsoft продовжує реалізовувати його напрацювання в Windows 11. Зокрема, елементи з Midori знайшли своє продовження в Windows 11 для ARM, яка була розроблена для процесорів Qualcomm Snapdragon X.

Microsoft завершила роботу над Midori, а в офіційній заяві зазначено, що дані цього проекту будуть використані в інших напрямках. Тим не менш, складно не задуматися про потенційний вплив Midori на технологічний світ. Відео, що публікуються зараз, не тільки відкривають частинку історії Microsoft, але і спонукають розмірковувати про те, яким могло б бути майбутнє технологій.

Джерело: Windows Report

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь на електронну адресу sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.