Microsoft випустила нову збірку Windows 11 Canary Build, в якій було видалено текстовий редактор WordPad (не слід плутати з більш відомим Word, який є частиною пакета Office). Microsoft охарактеризувала WordPad як “застарілу функцію” і більше не розроблятиме її, тому цей текстовий редактор більше не включатиметься в майбутні випуски Windows 11.

Microsoft пояснила причину видалення WordPad:

Починаючи з цієї збірки програми WordPad і People більше не будуть автоматично встановлюватися при чистій установці операційної системи. У майбутньому оновлення WordPad буде видалено в процесі оновлення, і його не можна буде відновити. WordPad вважається застарілою функцією Windows.

Протягом довгих років WordPad служив основним безкоштовним текстовим процесором, що входив до складу операційної системи, починаючи з Windows 95. Багато хто віддав перевагу цьому текстовому редактору для створення і редагування простих текстових документів. Однак, тепер рекомендується використовувати інший текстовий процесор замість нього.

Для більш складних текстових документів у форматах .doc та .rtf ми радимо використовувати Microsoft Word, тоді як для більш простих текстових документів у форматі .txt рекомендується скористатися Windows Notepad.

П’ять років тому Microsoft також планувала видалити Windows Paint і Windows 10 Fall Creator Update стала першим випуском, де його не було. Однак Microsoft змінила рішення через великий попит і зробила Paint доступним як опцію, яку можна встановити із Microsoft Store. Зрештою, MS Paint зазнав значних змін у Windows 11. Можливо, якщо з’явиться попит з боку суспільства, Microsoft зробить те саме з WordPad повідомляє Tom’s Hardware.

Джерело: Tom’s Hardware

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь за електронною адресою sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.