Часто користувачі кажуть, що їм потрібний зручний доступ до даних. У SOLIDWORKS це розуміють і намагаються зробити так, щоб кожен зміг швидше працювати над проєктами та легко взаємодіяти з командою та партнерами.

Однією з нових функцій спільної роботи є багаторівневе затвердження креслень. Ця функція допоможе прискорити процес випуску креслень. В останньому оновленні (R2024x FD03) для 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS та SOLIDWORKS з хмарними службами ви можете налаштувати багаторівневі затвердження в процесі роботи з кресленнями. За допомогою програми Route Management можна створити завдання або сповіщення для колег, наприклад інженера або керівника, щоб повідомити їм, що креслення готове для перевірки або затвердження.

Особливо зручно у цій новій функції те, що після затвердження завдань тимчасова мітка автоматично відображає статус на кресленні. Це позбавляє необхідності вручну оновлювати інформацію.

Нижче ми розглянемо, як налаштувати цю функцію.

Перед початком налаштуйте шаблон креслення SOLIDWORKS, додавши потрібні атрибути PLM для процесу затвердження. Наприклад, додайте атрибути «Approver» і «Approved on» у замітку в блоці заголовка креслення. Ці атрибути автоматично з’являться у властивостях SOLIDWORKS при підключенні до платформи 3DEXPERIENCE, тому додаткове налаштування не потрібно.

Тепер, коли ви завершили налаштування, можна перейти до процесу затвердження. Спочатку заморозьте креслення. Потім відкрийте програму «Управління маршрутами» на панелі MySession, створіть новий шаблон, назвіть його, наприклад, «Затвердження вставки пластини», та натисніть «Властивості». Далі перейдіть до розділу «Завдання», додайте одержувача завдання та натисніть «Застосувати». Після цього натисніть на стрілку + поруч із створеним завданням і додайте наступну людину для перевірки, наприклад, менеджера з виробництва. Ви також можете додати інструкції, такі як «потрібне схвалення виробництва». Натисніть «Застосувати», а потім натисніть «Випустити».

Відкрийте програму Change Execution з MySession і натисніть значок Change Action з лівого боку екрана. Введіть заголовок (у прикладі відео використовувалося «plate insert»), виберіть Members і додайте раніше створений шаблон маршруту завдання. Він з’явиться в меню Approver. Натисніть Add, щоб підтвердити.

Примітка: Шаблон маршруту буде служити для затвердження, оскільки включає послідовні завдання затвердження для проєктування та виробництва.

Далі просто візьміть креслення вставки пластини з дерева проектування FeatureManager і перетягніть його на вкладку «Запропоновані зміни» дії зміни.

Змініть стан готовності на «на затвердженні», і це запустить процес затвердження креслення.

Як тільки головний інженер отримає завдання, він зможе відкрити його і переглянути креслення в 3DPlay з будь-якого пристрою, а потім затвердити або запропонувати подальші зміни.

Після того, як головний інженер схвалить креслення, його буде передано головному менеджеру з виробництва для остаточного затвердження та передачі у виробництво.

Нарешті, дизайнер отримує повідомлення, коли креслення схвалено та випущено. Потім він може повернутися до програми “Виконання змін”, вибрати дію зі зміни, а потім натиснути “Затвердження” та “Реалізовані зміни”.

Хоча кроків може здатися багато, насправді це швидко та просто. Перегляньте відео нижче, щоб переконатися в цьому.

Джерело: SOLIDWORKS 

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь на електронну адресу sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.