Компанія Playlab зі штаб-квартирою в Гонконгу добре відома своїми популярними іграми Juice Cubes та Jungle Cubes. Щоденна активність користувачів – більше 2-х мільйонів чоловік та більше 25 мільйонів завантажень ігор.

Команда Playlab складається з понад 100 співробітників і має в своєму розпорядженні величезну кількість даних, які можна аналізувати для покращення ігрового процесу.

«Ми не хотіли витрачати час на розробку власного інструменту візуалізації даних», – коментує Томас Андреасен (Thomas Andreasen), директор з розвитку (CGO) і співзасновник Playlab Games.

Команда Playlab тепер регулярно використовує Tableau для аналізу і візуалізації більше 10 мільйонів записів в день. Це дозволяє швидко отримати уявлення про ігрову поведінку, відстежувати ходи, покупки і платежі – все це дозволяє команді покращувати дизайн та планувати рівні гри.

Playlab також відстежував такі показники, як:

  • скільки часу користувачам потрібно для переходу на певний рівень,
  • скільки ходів залишилося до завершення певного рівня,
  • середній бал, який отримують користувачі, коли їм не вдається пройти рівень, а також внутрішньоігрові покупки та платежі.

Спочатку команда Playlab витягувала файли CSV та інформацію з електронних таблиць. Цей процес зазвичай займав декілька днів і не дозволяв отримати повне уявлення про дані. Незабаром команда виявила, що не змогла отримати необхідну інформацію, а використовувані сторонні аналітичні інструменти не забезпечували візуалізацію даних.

Playlab хотіли подивитися на дані з різних сторін, що було неможливо зробити в електронній таблиці. Команда вирішила створити свій власний інструмент візуалізації даних, але Андреасен, хотів, щоб його команда зосередилася на розробці якісних ігор. Основна увага була приділена пошуку рішення, яке могло б впоратися з достатнім масштабом потоків даних.

«Ми пішли в Інтернет у пошуках рішень для візуалізації даних і наткнулися на QlikView і Tableau», – коментує Томас Андреасен, CGO Playlab Games.

«Потім, ми перейшли на платформу Tableau, тому що вона краще відповідає нашим вимогам. У нас також є співробітники, які вже мали певний досвід роботи з Tableau », – додав він.

В даний час команда Playlab регулярно отримує дані, що зберігаються в базах даних Google BigQuery та PostgreSQL. Є також дані, які зберігаються у вигляді файлів JSON і CSV.P.

Playlab як і раніше використовують Flurry для отримання даних з різних джерел, а потім аналізують усі в Tableau для створення простих для розуміння візуалізацій. Кожен день вони можуть аналізувати понад 10 мільйонів окремих записів.

За оцінками Андреасена, команда Playlab виграла від економії часу: 200-300 відсотків часу з моменту початку використання рішень Tableau.

«До Tableau вся робота з даними проводилася виключно вручну», – прокоментував Андреасен. «Тільки отримання деякої інформації з даних може зайняти до 48 годин в порівнянні з півгодини зараз в Tableau».

«Tableau – дуже простий у використанні інструмент візуалізації з функціями перетягування. Ви можете візуалізувати дані багатьма способами. Це особливо корисно в нашому ігровому дизайні, оскільки діаграми можуть показати, якщо щось не так протягом частки секунди, тоді як в минулому нам доводилося детально вивчати дані кожного рівня, щоб знаходити помилки і виправляти їх»- сказав він.

Гравці переміщуються барвистими рівнями в популярній грі Playlab, Juice Cubes.

Андреасен радий, що команда Playlab знайшла Tableau, так як це дозволяє його співробітникам зосередитися на своїх основних завданнях – розробці та покращенні ігор, одночасно насолоджуючись доступом до візуалізації даних, щоб допомогти їм у роботі.

Коли його запитали, яку пораду він дає організаціям, які використовують інструмент для аналізу даних або візуалізації, Андреасен відповів, що для них важливо знати, наскільки їх дані можуть вирости в довгостроковій перспективі. Він підкреслив, що важливо, щоб люди працювали з інструментами аналітики, які можуть справлятися зі значно більшим обсягом даних, оскільки їхні потреби, ймовірно, будуть розвиватися в міру зростання їхнього бізнесу.

Джерело: Tableau

З питань придбання рішень Tableau звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 44 10 або  data@softico.ua