Microsoft випустила додаток Windows App для macOS, iOS, iPadOS, браузерів, Android і Windows. Цей додаток слугує єдиним центром для потокової передачі копій Windows із різних джерел, таких як Windows 365, віртуальний робочий стіл Azure та віддалений робочий стіл.

Новий універсальний застосунок проходив тестування майже рік. Він пропонує налаштовуваний головний екран, підтримку кількох моніторів і перенаправлення USB, що дозволяє користувачам використовувати локальні пристрої (вебкамери, накопичувачі, принтери), наче вони підключені безпосередньо до хмарного ПК.

Застосунок Windows App доступний тільки для робочих і навчальних облікових записів Microsoft, оскільки орієнтований на існуючих користувачів віддаленого робочого столу. Microsoft давно випускає подібні рішення, включаючи Remote Desktop Connection, яке досі входить до складу Windows 11. Ці додатки особливо корисні для віддаленого доступу до робочих комп’ютерів із особистих пристроїв.

Наразі Microsoft не планує додавати підтримку облікових записів для приватних користувачів у новий додаток Windows App. Минулого року стало відомо, що компанія спрямована на довгострокову стратегію повного перенесення Windows у хмару, що дозволить «надавати покращені сервіси на основі штучного інтелекту та забезпечити повний роумінг цифрового досвіду користувачів».

Користувачі Windows можуть завантажити Windows App через Microsoft Store. Додаток також доступний в Apple App Store для macOS, iOS та iPadOS, а для Android доступна загальнодоступна попередня версія.

Джерело: The Verge

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь за електронною адресою sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.