Microsoft почала тестувати нові функції в Блокноті ще навесні, і з сьогоднішнього дня оновлення стане доступним для всіх користувачів Windows 11 через Microsoft Store.

Тепер у Блокноті з’явилася функція перевірки правопису, яка виокремлює слова з помилками червоним кольором. Користувачі можуть клацнути правою кнопкою миші на такі слова, щоб побачити альтернативні пропозиції. Проте оновлення поки недоступне для української мови.

Функція автовиправлення автоматично виправляє незначні та очевидні помилки в орфографії та друкарські помилки, при цьому їх можна скасувати вручну.

Нові функції можна вимкнути в налаштуваннях Блокнота або налаштувати їх роботу для окремих типів файлів, наприклад, тільки для .txt, але не для .md або .lic.

Перевірка орфографії вимкнена за замовчуванням для файлів журналів або інших типів файлів, пов’язаних з кодуванням.

Microsoft часто випускає оновлення поступово, тому не всі користувачі побачать нові функції одразу.

Варто зазначити, що це не перші оновлення для Блокноту в епоху Windows 11. Раніше програма отримала інтерфейс із вкладками, темний режим та вбудований лічильник символів.

Джерело: TheVerge

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь на електронну адресу sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.