У першому кварталі 2020 року компанія Omdia (раніше Ovum), на замовлення провідного розробника рішень з ІТ-безпеки – компанії Acronis, провела опитування постачальників керованих послуг (MSP) з метою вивчення тенденцій в області керованої безпеки і резервного копіювання.

Мета дослідження полягала в тому, щоб отримати актуальне уявлення про те, які:

  • послуги кібербезпеки і резервного копіювання пропонуються в даний час,
  • які функції мають найбільше значення,
  • які подальші плани вони можуть розробити для розширення своїх пропозицій, а також які комерційні, операційні та технічні проблеми ускладнюють роботу MSP.

Було кілька демографічних критеріїв, які в компанії Acronis порахували важливими для розгляду. Зокрема:

  • які існують відмінності між MSP різних розмірів – для цього була проаналізована різниця у відповідях між MSP, дохід яких становив менше 5 млн $ на рік, від 6 до 50 млн $ на рік і більше 50 млн $ на рік;
  • які відмінності можуть існувати між MSP, які працюють з різними територіями (наприклад, один регіон, кілька регіонів, ціла країна, в глобальному масштабі).

Наостанок, компанія Omdia в рамках даного дослідження провела переговори з 263 MSP в США і Великобританії.

Звітні дані дослідження

Підсумкова доповідь складається з трьох основних розділів:

У першому, розглядаються поточні пропозиції з безпеки і можливості, якими володіють MSP, а також їхні плани на наступні 12 місяців. Наприклад, 89% опитаних MSP повідомляють, що вони планують запропонувати послугу захисту кінцевих точок, яка виходить за рамки захисту від шкідливих програм.

У другому розділі розглядаються поточні пропозиції та можливості MSP щодо створення резервної копії та відновлення, а також їхні плани на найближчі 12 місяців. Наприклад, 89% опитаних MSP вказали, що, з точки зору важливості, автоматизація процесів резервного копіювання є найпопулярнішою можливістю.

У третьому розділі розглядаються проблеми, з якими стикаються MSP – це були бізнес-завдання, операційні та технічні проблеми, і в Acronis дійсно хотіли зрозуміти, що може перешкодити MSP виконати свій 12-місячний план. Тут, наприклад, 92% опитаних MSP вказали, що залишатися в курсі останніх загроз безпеки – це найбільша проблема, з якою вони стикаються, коли мова заходить про захист людей і процесів.

Незважаючи на те, що результати цього дослідження надали цінну інформацію про ринок напередодні впровадження Acronis Cyber ​​Protect Cloud, було виявлено багато цікавої інформації.

Для тих користувачів, які зацікавлені в самостійному вивченні результатів дослідження, компанія Acronis готує серію постів в своєму блозі, які будуть детально вивчати кожен з розділів, що також дозволить порівняти результати дослідження з перевагами, які надає Acronis Cyber ​​Protect Cloud.

Джерело Acronis

З питань придбання рішень Acronis звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua