На нещодавньому закритому заході генеральний директор Microsoft Сатья Наделла (Satya Nadella) поділився стратегічними планами компанії на найближче майбутнє. Як вже зазначалося раніше, Windows як і раніше є важливою частиною бізнесу Microsoft, але також, як і апаратні продукти Surface і Xbox – це вже не майбутнє і не пріоритети для Microsoft.

У корпорації Microsoft багато років говорили про можливість швидкого зростання Інтернету речей (IoT), водночас будуючи хмарову імперію і купуючи компанії, які допомагали б Microsoft керувати цими мільярдами підключених до хмари пристроїв. Деякі аналітики стверджують, що існує вже 22 мільярди підключених пристроїв, а до 2030 року кількість підключених пристроїв може зрости до 50 мільярдів.

Звичайно, Microsoft на своєму шляху стикається з конкурентами, які також націлені на отримання керування цими мільярдами підключених до Інтернету пристроїв. Amazon, ARM, Dell, Huawei, Cisco, IBM, Intel, Google, HP, Oracle, Qualcomm, Samsung і багато інших борються за цей потенційний ринок, але явного переможця поки не передбачається.

Очевидно, що відтоді, як Сатья Наделла посів пост генерального директора майже шість років тому, він веде Microsoft в іншому напрямку. Результати його роботи стали очевидними вже через рік, і компанія реорганізувала свій підрозділ Windows майже два роки тому, щоб підготуватися до світу за межами Windows.

Коли Microsoft у жовтні 2019 року, представила мобільний пристрій Surface Duo на ОС Android – це вже говорило про те, що операційна система більше не має значення для Microsoft, і що корпорація має намір повернутися до свого коріння як компанії-розробника програмного забезпечення, а не просто виробника Windows і Office. Це не означає, що Microsoft відмовляється від Windows – це просто вже не так важливо, як колись було для компанії.

Джерело The Verge

З питань придбання рішень Microsoft звертайтеся до наших спеціалістів +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua.