Корпорація Microsoft опублікувала декілька анонсів у межах масштабної глобальної ініціативи Azure Space. Її головною метою є зробити космічні інновації доступними компаніям у всьому світі. У межах програми Microsoft планує розвивати співпрацю з організаціями космічної галузі, включаючи SpaceX, заснованою Ілона Маском.

Зокрема, реалізація стратегії Azure Space включає:

  • Анонс Azure Modular Datacenter (MDC). Дата-центр – це автономний ЦОД, який дозволяє отримати доступ до обчислювальних потужностей хмари Azure у будь-яких умовах. Він може працювати в суворому кліматі і навіть за відсутності підключення до мережі. MDC зможе забезпечити безперебійну роботу критично важливої ​​інфраструктури, наприклад, у центрах гуманітарної допомоги, пересувних пунктах керування, а також надророзроблювальних підприємствах. Співпраця з супутниковими операторами дозволяє забезпечити надійне та безпечне підключення MDC за рахунок надання резервного каналу при перебоях в основній мережі.
  • Партнерство зі SpaceX і іншими компаніями. Microsoft і SpaceX дозволять компаніям на глобальному рівні забезпечити надійний зв’язок між наземними ресурсами (зокрема, MDC) і хмарою завдяки доступу до глобальної супутникової системи Starlink. Компанії також планують розширення використання Starlink із глобальною мережею Microsoft – інтеграцію наземних станцій SpaceX із мережевими можливостями Azure. Крім того, Microsoft оголосила про розширення партнерства з одним із найбільших світових супутникових операторів SES. Партнери забезпечать інтеграцію можливостей супутника середньовисотних навколоземної орбіти в роботу MDC. Також партнерська екосистема Azure Space включає такі компанії, як KSAT, Viasat, US EIectrodynamics і ін.
  • Анонс Azure Orbital Emulator. Це емуляційне середовище для підготовки груп супутників до запуску на орбіту. Рішення дозволить космічним організаціям створювати складні протоколи і навчати ІІ-алгоритми для координації роботи взаємопов’язаних супутників, з урахуванням наявного програмного забезпечення і устаткування. Це необхідно для створення оптимального мережевого покриття. Завдяки потужностям Azure емулятор може генерувати роботу цілої мережі супутників, з огляду на складні ситуації, які можуть статися в реальних умовах.

Джерело Microsoft 

Якщо Ви хочете купити рішення Microsoft, звертайтеся до наших спеціалістів +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua