У першому кварталі 2020 року YouTube видалив майже 2 мільйони каналів, 85% з яких були закриті у зв’язку з виявленням шахрайства, дезінформації, а в деяких випадках і поширенням шкідливого ПЗ.

У зв’язку з тим, що YouTube є популярним заняттям для 2 мільярдів унікальних користувачів щомісяця, не дивно, що шахраї використовують саме цю платформу.

Відповідно до останнього звіту, за допомогою автоматизованих систем маркування, NGO, державних установ і спільноти YouTube, платформа видалила 1 975 135 каналів, що охоплюють понад 51 мільйон відеоматеріалів.

Незважаючи на те, що 49,9% вилучених відеоканалів не відвідували користувачі, 22,7% мали понад 10 переглядів на одне відео.

За кількістю віддалених відеоматеріалів США займають лідируючі позиції і можуть похвалитися більш ніж 1 млн відеоматеріалів, знятих за порушення правил платформи. Бразилія посіла друге місце з більш ніж 800 000, а Індія – третє місце з більш ніж 400 000 віддалених відео.

“Правила спільноти YouTube строго дотримуються в усьому світі, незалежно від того, куди завантажується контент”, – коментують у YouTube. “Коли контент видаляється за порушення наших правил, він видаляється з усього світу”.

Крім того, у звіті наголошується, що за період із січня по березень 2020 року було видалено майже 700 млн коментарів, 99,6% з яких були виявлені за допомогою системи авто-маркування YouTube. 67,9% зазначених коментарів були видалені за розсилку спаму, поширення фальшивої інформації або шахрайство, а 24,3% були видалені з міркувань безпеки дітей.

Джерело Bitdefender

З питань придбання рішень Bitdefender звертайтеся до наших спеціалістів +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua