Водночас, як влада в усьому світі працює над стримуванням коронавірусу та запобіганню його поширення, обмеження на поїздки змушують багато організацій переосмислити свою діяльність. Для підтримки свого бізнесу багато хто починає використовувати відеоконференцзв’язок, синхронізацію та спільне використання файлів, а також інші рішення для віддаленої роботи.

Дистанційна робота, безумовно, може принести користь компанії, сприяючи тіснішій співпраці та обміну знаннями. Ось чому за останні кілька років її впровадження значно зросло. Очікується, що світовий ринок корпоративної синхронізації і обміну файлами (EFSS) досягне обороту в 24,4 млрд доларів до 2027 року, в порівнянні з 3,4 млрд доларів в 2018 році.

Однак одне неправильне рішення може підвести організації ризику, якщо вони не вирішать питання безпеки і конфіденційності даних. Щоб впоратися з цією проблемою, підприємствам необхідно впроваджувати технології безпечної синхронізації файлів і спільного доступу до них. Це дозволить співробітникам працювати з дому, а також мати доступ до даних і можливість їх передачі в безпечному і захищеному режимі.

Що таке синхронізація файлів та обмін?

Технологія синхронізації файлів і надання загального доступу до них розроблена з урахуванням сучасного професійного середовища, в якому співробітники покладаються на кілька пристроїв і гнучкість у зміні місця розташування для максимальної продуктивності. Це дає організаціям можливість користуватися файлами на кількох пристроях і декількома користувачами. Також за допомогою цього можна зберігати файли в будь-якому сховищі даних і надавати до них віддалений доступ співробітникам з будь-якого пристрою, що забезпечує їх ІТ-підтримку.

Ризики безпеки, пов’язані з віддаленою роботою

Історично так склалося, що політика віддаленої роботи була болючою темою для організацій. У той час, як деякі роботодавці можуть побоюватися зниженню продуктивності співробітників через віддалену роботу, насправді проблемою є забезпечення безпеки власних і критично важливих для бізнесу даних.

У корпоративній мережі ІТ-фахівці можуть легко захистити пристрої співробітників, але це стає набагато важче зробити, як тільки співробітник отримує доступ до системи ззовні.

Поза корпоративною мережею пристрої легко сприйнятливі до атак з боку кіберзлочинців. Атака на ці незахищені кінцеві точки може відкрити облікові дані співробітника для отримання зловмисниками доступу до системи компанії, або навіть використовувати вимагання для блокування даних.

Переваги безпечної синхронізації файлів і обміну ними

Рішення, розроблені для безпечної синхронізації та обміну файлами, дають організаціям гнучкість. Це дозволяє співробітникам працювати спільно і підвищувати продуктивність, а ІТ-відділу контролювати захист даних компанії. Ось деякі із способів, за допомогою яких безпечна технологія синхронізації файлів і спільного використання захищає та розширює можливості підприємств:

  • Безпечний загальний доступ до файлів. Якщо рішення для синхронізації і обміну файлами не передбачено, співробітники часто використовують свої особисті пристрої. Оскільки вони працюють поза контролем ІТ-відділів, це спочатку небезпечно і піддає ризику конфіденційні дані компанії. Завдяки безпечній синхронізації і обміну файлами співробітники можуть легко обмінюватися інформацією і отримувати до неї доступ, в той час як ІТ-відділ забезпечує конфіденційність і безпеку даних.
  • Легкий доступ скрізь і в будь-який час. Організації починають сприймати робочий день не як офісне середовище з цілодобовим режимом роботи, а підтримують різні графіки і спосіб життя своїх співробітників. Завдяки безпечній синхронізації файлів і загальному доступу співробітники більше не обмежені єдиним корпоративним пристроєм.
  • Запобігання втрати даних і відновлення після збою. Коли корпоративні дані зберігаються централізовано, вони краще захищені від витоку даних. Сюди входять дані, загублені в результаті кібератак, помилок співробітника або загубленого / вкраденого пристрою. Завдяки рішенню для синхронізації та обміну файлами корпоративного рівня конфіденційна інформація захищена і зберігається в безпеці.
  • Простота спільної роботи. Служби синхронізації та обміну файлами адаптуються не тільки для захисту даних компанії, але і для забезпечення спільної роботи на віддаленому робочому місці. Деякі інструменти синхронізації та обміну файлами тепер надають користувачам способи попереднього перегляду і редагування файлів в браузері, пошуку певних документів і версій компанії, а також дозволяють всім співробітникам використовувати одну і ту ж версію документу.

Заключна думка

У міру того, як все більше організацій беруть політику віддаленої роботи, ІТ-команди і MSP повинні впроваджувати безпечні рішення по синхронізації файлів та обміну ними.

Щоб допомогти організаціям впровадити політики віддаленої роботи безпечним способом, MSP можуть запропонувати своїм бізнес-клієнтам Acronis Cyber ​​Files Cloud – це безпечне корпоративне рішення для синхронізації файлів та спільного доступу до них, у тому числі наскрізне шифрування, контроль користувачів і аудиторський контроль.

Організації, які не покладаються на MSP, можуть вибрати Acronis Cyber ​​Files Advanced. Це просте і безпечне рішення для обміну файлами в компанії, яка робить роботу користувачів більш продуктивною і дає ІТ-відділам повний контроль над бізнес-контентом для забезпечення безпеки, відповідності нормативним вимогам і включення BYOD.

Джерело Acronis

Рішення від Acronis забезпечують повну безпеку, доступність, конфіденційність і аутентифікацію за допомогою інноваційних програмних продуктів для резервного копіювання, збереження інформації, аварійного відновлення, синхронізації корпоративних файлів та спільного використання файлів. Програмні рішення від Acronis працюють в різних середовищах як локально, так і в хмарі.

З питань придбання рішень Acronis звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 44 10 або sales@softico.ua